От края на септември са забранени продажбите на бензин по

...
От края на септември са забранени продажбите на бензин по
Коментари Харесай

Забраняват продажбите на бензин в Северна Корея

От края на септември са неразрешени продажбите на бензин по комерсиалните бензин останции в Северна Корея. Изключения са планувани за високопоставени дейци на Корейската трудова партия, държавното управление, въоръжените сили и специфичните служби, написа през днешния ден японският в. " Асахи ", представен от ТАСС и ДАРИК.

Според източници на вестника мярката цели да бъдат основани ресурси от гориво, откакто през септември Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ограничи износа на нефт и петролни артикули за КНДР. Съветът глоби по този метод Пхенян за нуклеарните му опити, с които режимът нарушава интернационалните забрани.

" Асахи " твърди, че на севернокорейските бензин останции наливат гориво единствено в резервоарите на коли с номера, започващи с цифрите 727, каквито се издават единствено на висшата номенклатура. Засега няма данни по какъв начин се зарежда публичният превоз и колите на чужденците.

По-рано южнокорейската организация Йонхап заяви, че от началото на годината свободните цени на бензин а в КНДР са скочили тройно. По данни на държавното управление в Сеул годишните потребности на комунистическия Север доближават 700 до 900 хиляди тона нефт и петролни артикули.

Освен това страната непрекъснато поддържа стратегически запас от 1 милион тона за потребление при положение на война. Според източници на Асахи Пхенян счита в този момент да го удвои.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР