От края на октомври Microsoft започна да разпространява актуализацията Windows

...
От края на октомври Microsoft започна да разпространява актуализацията Windows
Коментари Харесай

Microsoft планира да интегрира ИИ-асистента Copilot в Windows 10, за да достигне до още 1 млрд. потребители

От края на октомври Microsoft стартира да популяризира актуализацията Windows 11 23H2, включваща ИИ-асистента Microsoft Copilot за всички консуматори. Според портала Windows Central, който се базира на свои източници, същият помощник с изкуствен интелект може да се появи като част от операционната система Windows 10 в границите на някоя от идващите актуализации на операционната система.

Източниците на изданието настояват, че главната причина за това решение на Microsoft е, че операционната система Windows 10 към момента има забележителен пазарен дял. В момента тази операционна система се употребява от към 1 милиард консуматори по света. На собствен ред броят на потребителите на Windows 11 е „ единствено “ 400 милиона консуматори. Компанията вижда този спомагателен милиард души като необработен пазар за Copilot, тъй че прибавянето на асистента към Windows 10 е явно е добра концепция на софтуерния колос.

Освен това за Microsoft ще бъде по-лесно да убеди разработчиците на приложения да употребяват повече Copilot в своите артикули, защото евентуалната публика от консуматори на Copilot, в това число тези на Windows 11 е 1,4 милиарда души. Колкото повече консуматори имат достъп до Copilot, толкоз по-голям е тласъкът за разработчиците да основават програмен продукт, който го интегрира.

Възможностите на Copilot за Windows 10 ще бъдат сходни на тези на асистента с изкуствен интелект за Windows 11. Също по този начин се отбелязва, че Windows Copilot е единствено една от няколкото нови функционалности, които компанията възнамерява да вкара в по-старата операционна система.

Тази смяна в тактиката на Microsoft е в внезапен контрастност със тактиката на Панос Панай, който неотдавна напусна компанията, а преди този момент взе много бързо решение да отдръпна по-нататъшната поддръжка на Windows 10. Изданието оповестява също, че в Microsoft се разисква удължение на поддръжката на Windows 10, която би трябвало да завърши през октомври 2025 година. Окончателното решение по този въпрос обаче към момента не е взето.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР