От края на месец септември се спира движението на железопътния

...
От края на месец септември се спира движението на железопътния
Коментари Харесай

Спират единствения международен влак, преминаващ през Македония

От края на месец септември се стопира придвижването на железопътния превоз по линията Белград-Скопие-Солун – единствената интернационална линия, която минава през територията на Македония, оповестява електронното издание на скопския вестник „ Независен “.

Решението на „ Србија воз “ е взето дружно с гръцкия TRAINOSE.

В изказване от компанията се разяснява, че при започване на годината са получили съобщение от „ Србија воз “, в което се показва, че поради неналичието на икономическа доходност се възнамерява прекъсване на интернационалния трен 34/335 Hellas по маршрут Белград- Скопие-Солун от 31 март тази година.

Занапред влакът, съгласно известието от „ Србија воз “, ще се движи сезонно през летните месеци от 15 юни до 15 септември.

Преговорите, извършени през март тази година с управителния екип на „ Србија воз “ са приключили с консенсус влакът да се движи до края на септември. В края на месеца е трябвало да бъде проведена нова среща в Белград, с цел да бъдат разисквани опциите за по-нататъшно придвижване на влака. В Скопие обаче е получено известие, че влакът ще бъде спрян дефинитивно след 30-то число този месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР