От ковид ще се генерират нови болести, защото той хапе

...
От ковид ще се генерират нови болести, защото той хапе
Коментари Харесай

Проф. Момеков за последиците от К-19: Хапе сърцето, уврежда нервната система

От коронавирус ще се генерират нови заболявания, тъй като той хапе сърцето, поврежда нервната система. Нови нозологични единици, т.е. заболявания, които са били асоциирани с тази зараза. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българското научно сдружение по фармация проф. Георги Момеков.

Според него би трябвало да се концентрираме да построяваме по-голямо количество недевствена популация.

"Хората, които са имунизирани, може и да се разболеят, само че те към този момент не са тази девствена популация, която бяхме при започване на тази пандемия.

Прекаралият коронавирус е прекарал коронавирус и си носи всички екстри с това превозване, а имунизираният има доста огромен късмет да не се разболее - към 50% при Делта, при другите разновидности още по-голям. Така че дано да не приказваме за прекаралия коронавирус за изгодите от имунитета, тъй като те вървят с дългия коронавирус, с множествените затруднения ", добави професорът.

По думите му имунизациите са част от комплексната битка изключително когато имаме доста случаи на ден и всички би трябвало да се пазят интензивно по вероятните други способи за ограничение на контактите със инфектирани.

"Когато има доста хора в затворено помещение, е хубаво да се носят маски. Някои хора очевидно са не запомнили какво са учили по биология, а точно, че човек диша с носа си и маската под носа умерено може да не се носи ", разяснява проф. Момеков.

За да има доверие във имунизациите, хората би трябвало да получават непрекъснато съответна информация за имунизациите по всички вероятни канали. Хората не получават съответна, смляна и ясна информация. През ден се пускат отзиви на хора, които не стопираха да приказват лъжи или неща, извлечени от подтекста - счита професорът.

В целия свят има имунизирани хора, които попадат в лечебните заведения. Според професор Момеков в България се получават едни други явления - подправените документи, и това е нещо, на което би трябвало да се обръща съществено внимание.

"Смъртта е част от живота. В огромните народи имунизациите започнаха от кохорти над 90-годишна възраст. Хората над 90 години умират и със, и без ваксина. За да можем да припишем една гибел на имунизацията, би трябвало да има някаква причинно-следствена връзка ", безапелационен беше професорът.

Според него би трябвало да намерим баланс сред сигурността на децата и визитите на учебно заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР