От китайския технологичен гигант Huawei са си поставили за цел

...
От китайския технологичен гигант Huawei са си поставили за цел
Коментари Харесай

Първия 5G смартфон на Huawei – Mate 20 X 5G идва до дни

От китайския софтуерен колос Huawei са си сложили за цел да имат водеща роля на световния пазар на 5G смарт телефони и бяха решили революционния сгъваем Mate X да бъде първия им модел с технологията. Компанията, обаче отсрочи премиерата на устройството за септември. Това решение е предизвикано от желанието им да не позволен проблеми с дизайна и екрана по сходство на Samsung Galaxy Fold.

Въпреки това Huawei в този момент потвърдиха, че ще стартират да продават на пазара Huawei Mate 20 X 5G още преди края на юли, оповестява VentureBeat. По този метод Mate 20 X 5G ще се трансформира в първия 5G смарт телефон на компанията, който е разполагаем за потребителите.

Huawei ще започват скоро доставките в редица страни по целия свят, като в идващите седмици ще продават Huawei Mate 20 X в още по-голям брой страни.

Трябва да отбележим, че това ще зависи от мобилните оператори и темповете, с които построяват нужната инфраструктура за 5G технологията. Huawei Mate 20 X 5G е впечатляващ смарт телефон, който има огромен 7,2-инчов екран с 2244×1080 резолюция.

 Първия 5G смарт телефон на Huawei - Mate 20 X 5G идва до дни

Другите механически спецификации включват тройна задна камера, 7-нанометров Kirin 980 процесор, 8GB RAM и Balong 5000 5G модем. Смартфонът има 24-мегапикселова камера за селфита и батерия със заряд от 4200mAh. Компанията също по този начин удостовери, че Маte 20 X 5G ще е усъвършенстван, по едно и също време за неавтономните NSA и по-новите 5G SA стандарти. Вграденият Dual-SIM слот предлага поддръжка на 4G и 5G карти. Цената на европейския пазар ще бъде от порядъка на €1000-€1100.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР