От Изпълнителна агенция Медицински надзор“ (ИАМН) връчиха днес шест акта

...
От Изпълнителна агенция Медицински надзор“ (ИАМН) връчиха днес шест акта
Коментари Харесай

Връчиха 6 акта за нарушения на болница “Шейново“ и служители по случая с разменените бебета

От Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ (ИАМН) връчиха през днешния ден шест акта за открити нарушавания в болница „ Шейново “ по случая с разменените бебета. Това удостовери за Българска телеграфна агенция Фидел Косев, заместник-директор на организацията. 
Прочетете още
Един от актовете е за болничното заведение, а останалите – на физически лица, работещи в „ Шейново “, уточни Косев. Актовете са връчени вследствие на нарушаванията, които бяха установени при инспекция на болничното заведение във връзка разменените бебета. 

Преди месец от ИАМН оповестиха, че инспекцията им, осъществена в интервала 21 декември 2022 година – 4 януари 2023 г.  в „ Шейново “, е установила несбъднат задоволителен надзор на разнообразни равнища, който е довел до размяната на новородените деца. Проверяващите установяваха нарушавания на медицинския стандарт по неонатология, на главните условия, на които би трябвало да дават отговор устройството, активността и вътрешният ред на лечебните заведения за болнична помощ, както и на наредбите на Закона за лечебните заведения.

През декември 2022 година беше открито, че две деца, родени през септември в „ Шейново “, са били разменени и при изписването им от болничното заведение не са били дадени на биологичните им майки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР