От християнските празници Великден ми е по-близък до сърцето от

...
От християнските празници Великден ми е по-близък до сърцето от
Коментари Харесай

Писателите Алек Попов и Деляна Манева: Когато хората трябва да се обърнат към себе си започват да истерясват

От християнските празници Великден ми е по-близък до сърцето от Коледа, може би тъй като се запролетява.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria писателят Алек Попов.

Шапката, с която съм в студиото съм си я донесъл от Централна Азия по отношение на изследванията ми за романа „ Мисия Туран “. Това е достоверна туранска шапка, от горната страна има възел на щастието.

Имаме един доста простоват фамилен обред, тъй като заговявам от доста години, вършим обичайна среднощна закуска след 12 часа, сподели брачната половинка му, също публицист Деляна Манева. Постенето е в началото равнище, което е база за други неща. Работи като вътрешно усмиряване за индивида, а в един миг става и здравословно. Християнската концепция е, че храната не би трябвало толкоз да ни занимава - не е мотив за похвала.

Хич не сме смирени, в противен случай. В моментите, в които би трябвало да се обърнем към себе си, хората са доста склонни да истерясват. Голяма роля за това играят и обществените медии, които насъскват хората. Дори може да се допусна, че има специфични логаритми, които да изострят този разкол. Напоследък хвалбата по обществените медии доста ми идва. Аз съм от потомство, което е привикнало другите да приказват за теб, а не ти самичък за себе си. Трябва да се цени високо персоналната невзискателност, само че това е отишло на назад във времето, сподели Алек Попов.

Като семейство не се хвалим един различен в писането, първо си търсим грешките и оказваме помощ по какъв начин да избегнем някои пропуски, добави Деляна Манева.

Голямата неволя е, че възприятието за комизъм е заклеймявано заради доста нарасналата и мъчително изострена социална сензитивност по безбройни тематики. Много хора не смеят да се пошегуват поради този диктат на политическата уместност, счита Попов.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР