От година и половина производството на зърно в Украйна, считана

...
От година и половина производството на зърно в Украйна, считана
Коментари Харесай

Подкрепа за Украйна: Музей в Чехия изпече 600 хляба със зърно от разминирани полета

От година и половина производството на зърно в Украйна, считана за житницата на Европа, е затруднено поради съветската инвазия. За да припомнят това, от Музея на земеделието в чешкия град Острава са изпекли 600 украински хлебчета, наречени паляница. Всички те са направени със зърно, отгледано на разминирани полета в Украйна.

 
Украйна е толкоз значима за селското стопанство, че отражението от спирането на веригите за доставки се усеща от всички нас.
Иван Бергер, шеф на Музея на земеделието в Острава

В специфична галерия с името " Гладът на Путин " музеят демонстрира и унищожени селскостопански машини.

 
Печенето на самун от минното поле е знак, само че желаеме обществото да трансформира знаците в усеща и по тази причина е нужно освен да се пече самун, само че и да се оказва помощ.
Степан Данек, Министерство на вътрешните работи на Чехия

Всеки, който желае да помогне на Украйна, може да се включи и в самодейността " Подарък за Путин ". Нейните основатели събират средства за система за разминиране " Божена ".

" Системата, която може да избави почтени човешки животи, струда над 15 млн. крони или към 625 гил. евро. По-голямата част от сумата към този момент е събрана. Но сега на Украйна ѝ трябват най-малко хиляда такива машини ", предава Джири Скацел от Euronews.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР