От ГЕРБ предлагат досегашният говорител на ЦИК - Александър Андреев

...
От ГЕРБ предлагат досегашният говорител на ЦИК - Александър Андреев
Коментари Харесай

От ГЕРБ предлагат Александър Андреев да оглави ЦИК

От ГЕРБ оферират досегашният представител на ЦИК - Александър Андреев да оглави комисията.

Председателят на парламентарната група Даниела Дариткова посочи, че кандидатурата е издигната от Федерацията на самостоятелните студентски сдружения:

“Смятаме, че тази кандидатура е почтена, професионално одобрена, припозната от неправителствения бранш и ще бъде възприета като гаранция за работата на ЦИК предвид на идните избори и гарантиране на транспарантен и правилен избирателен развой “.

ГЕРБ внасят и предложение за основаване на Временна комисия за разглеждане на плана за Конституция. Идеята е в нея да вземат участие на паритетен принцип по трима представители от всяка парламентарна група, в това число и самостоятелни депутати. Десислава Атанасова изясни:

" Предлагаме комисията да работи в границите на два месеца, да прегледа и разиска освен постъпилия план, който е импортиран от ГЕРБ   Оперативна програма и сътрудниците от “ВОЛЯ “, само че и всички оферти, които постъпят в това време да провеждат кръгли маси, полемики с академичната общественост. Ще изпратим плана на Венецианската комисия за мнение и мнение ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР