От формацията подчертаха, че са готови със Закон за извънредната

...
От формацията подчертаха, че са готови със Закон за извънредната
Коментари Харесай

Мая Манолова от Русе: Готови сме с енергиен закон, с който държавата да поеме цялото увеличение на сметкит...

От групировката подчертаха, че са подготвени със Закон за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш, който да бъде импортиран неотложно след 2 октомври. В него е заложено въвеждане на дефиницията енергийно безпаричен, въз основа на която съгласно редица европейски критерии се причисляват лица чиито разноски за енергийни сметки възлизат на повече от 10% от приходите – в България включително влизат близо 4 млн. души. „ Ние единствени внесохме на четирите партии, на Четворната коалиция предложение за формулировка на енергийно безпаричен и за поддръжка от страната на енергийно бедните, което те тогава подцениха, а в този момент я повтарят като папагали " – разяснява възмутено Манолова.

 

Сред останалите незабавни ограничения са избавяне на българите бяха показани като част от акцията Антиспекула – таван на цените на горивата – бензин и дизел до 2.50 лева./литър. „ Всичко над тази цена е спекулативно и обогатява една компания, която преработва съветския петрол в рафинерията Лукойл Нефтохим " – акцентира Манолова. Таванът на съществени хранителни артикули от дребната потребителска кошница е друга значима част от проектът на Изправи се България за интервала след 2 октомври, както и повишението на приходите на популацията – минимална работна заплата в размер на 1260 лева, колкото са нужни за издръжката на живот и преизчисление на всички пенсии на база застрахователен приход от 2021 година „ Сега пенсионерите ги чака следващата неистина на Четворната коалиция, откакто Борисов ги лъга 12 години, в този момент за 8 месеца Четворната коалиция ги излъга 3 пъти; заветното преизчисление от 1 октомври, в действителност ще касае единствено 1/3 от пенсионерите в България. "

 

Във връзка с увеличението на несправедливостите и неравенството в обществото, от Изправи се България плануват въвеждане на необлагаем най-малко за хората на минимална работна заплата, както и налог благосъстояние за хора с над 150 000 годишен приход. „ България е единствената европейска страна, в която има 1.1 млн. пенсионери, които живеят под прага на беднотия и над 700 хиляди работещи небогати, които са под прага на беднотия " – акцентира Манолова и добави „ Ние имаме нашия проект и знаем по какъв начин да го реализираме. Като питат от къде пари дано напомним Четворната коалиция похарчи 9 милиарда за 9 дни през м. декември предходната година, това е няколко пъти нарастването на пенсиите на пенсионерите ".

 

В края на диалога Манолова разяснява водната промяна, която досега се показва само в нарастване цената на водата и Русе не е изключение, наред с редица други градове в България. „ Това, което вършим от Изправи се България, не сме пропуснали съвещание на КЕВР, където се борим за това да не скачат нито парното, нито водата, нито тока, нито природния газ, което ще продължи да бъде наша съществена задача в идващия парламент ".

 

Водачът на листата в гр  Русе – проф. Владимир Хвърчилков, разяснява проблемите в града, които стоят пред групировката, какъвто е секторът на пътя Русе-Търново, както и замърсяването на въздуха и добави „ Ние сме за действително слагане на масата, със периоди, със съответните способи за осъществяване и решение по най-бързия метод ".

 

* Платен материал
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР