От Фейсбук профила на Десислава Атанасова Чета коментари от осанна

...
От Фейсбук профила на Десислава Атанасова Чета коментари от осанна
Коментари Харесай

Атанасова: Мнозинството предпочете да спаси коалицията, а не цивилизационния избор



От Facebook профила на Десислава Атанасова

Чета мнения от " осанна " до " разпни ги ".

Длъжна съм да обясня позицията на ПГ ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и гласуването на нашата парламентарна група пред нашите гласоподаватели.

Заедно с това отпущам план на решение - на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили и дефинитивно признатия от пленарна зала - доказано искане на посланика на Украйна, както и резултатите от гласуването.

На 29.03 ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили първа съобщи позиция и внесе план на решение за оказване на военна и техническа помощ на Украйна.

Днес това решение НЕ беше подкрепено.

За него гласоподаваха ГЕРБ-СДС, Демократична България и Движение за права и свободи.

Проектът на Демократична България/ също за военна и техническата помощ/ също НЕ беше подсилен, въпреки, че ГЕРБ - Съюз на демократичните сили гласоподава " ЗА "

Решението, което получи 200 гласа " ЗА " е по искане на Украинската държава/ ползвам формалното писмо на посланика на Украйна/

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили поддържа:

- бързото приемане на Украйна в Европейски Съюз

- филантропичната помощ

- помощта за бежанците

- оправянето с продоволствената и енергийната рецесия

- ремонтът на военна техника

- доставките на храна и медикаменти за Украйна

Убедени сме, че и без решение на Народно събрание, държавното управление можеше да окаже такава помощ, само че беше редно да подкрепим Украйна по всевъзможен метод, даже и половинчато по нашите разбирания. Вариант 2 - обща позиция с " Възраждане "

Вариант 3 - никаква позиция.

Истината е, че твърдо уверените евроатлантически гласове бяха незадоволителни, а болшинството избра да " избави " обединението, а не цивилизационния избор.

По тази тематика въпросите не са към опозицията, тъй като писмото от Зеленски, на процедура се оказа действителна техническа помощ за обединението.

" Ястребите Демократична България и Политическа партия " (бурно приветствани за своята " безкомпромисност " и думата " срам " предходната седмица), май се оказаха врабчета, скрити под крилото на най-старата птица/партия - майка и бързо премислиха алените си линии.

Чии решения и позиции са верните, историята ще покаже.

Дотогава, дано който се счита за непогрешим пръв хвърли камък против нас.

ИНСТВЕНОТО МЪЖКО НА ПРЕМИЕРА Е, ЧЕ СИ
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР