От Европейската комисия отказаха коментар по случая с българските къщи

...
От Европейската комисия отказаха коментар по случая с българските къщи
Коментари Харесай

ЕК не иска да коментира случая с българските къщи за гости

От Европейската комисия отхвърлиха коментар по случая с българските къщи за посетители, издигнати със средства от европейски фондове като частни вили, съобщи БНР.
Говорителят Даниел Росарио съобщи, че сега в България е в ход следствие по тези случаи и точно то би трябвало да даде отговор на казуса.
Миналата седмица прокуратурата разпореди полицейска инспекция на 746 къщи за посетители, построени с европейски средства.
Акцията последва медийни разкрития, свързани с политици, за сходни къщи, които след построяването си не одобряват туристи, а действат като частни вили. Оставка поради случая подаде зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев.
През предходната седмица и основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция за използването на всички къщи за посетители на територията на страната, финансирани от Европейския аграрни фонд.
Проверка е предоставена и за добитите с финансова помощ от Европейски Съюз коли, оповестиха от прокуратурата.
Върховна касационна прокуратура извърши инспекция на изнесените в медиите изказвания за осъществени от Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз и сезира КПКОНПИ за извършаване на инспекция и преценка за спор на ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР