От Европейската комисия /ЕК/ са публикували есенната покана за подаване

...
От Европейската комисия /ЕК/ са публикували есенната покана за подаване
Коментари Харесай

Ще дадат на 36 000 младежи безплатна карта за пътуване, за да опознаят Европа

От Европейската комисия /ЕК/ са разгласили есенната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU . Благодарение на нея 36 000 младежи ще получат безвъзмездна карта за пътешестване , с цел да опознаят Европа.

Кръгът за кандидатстване започва в 12:00 часа през днешния ден и ще завърши в 12:00 часа на 18 октомври централноевропейско време. За да завоюват карта, младежите би трябвало да аплайват на Европейския юношески портал , да отговорят на 5 въпроса от викторина и на един решителен въпрос . Успешните претенденти, родени сред 1 януари и 31 декември 2005 година, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през интервала на пътешестване сред 1 март 2024 година и 31 май 2025 година Поканата е отворена за претенденти от страни на Европейския съюз /ЕС/ и от трети страни , асоциирани към програмата „ Еразъм+ “, т.е. Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция.

Участниците ще могат да открият маршрута , отдаден на Новия европейски Баухаус, стартиран през януари тази година . Целта е да въодушеви младежите при избора на дестинации и да се усили осведомеността за смисъла на това Европейски Съюз да бъде „ хубав, резистентен, единен “ . Участниците също по този начин ще продължат да се възползват от самодейностите, стартирани през 2022 година по време на Европейската година на младежта , като „ Младежта опознава културата с помощта на DiscoverEU през 2022 година “ и Културния маршрут на DiscoverEU, който съчетава разнообразни дестинации и клонове на културата, в това число архитектура, музика, изтънчено изкуство, спектакъл, мода, дизайн и други.

Участниците в DiscoverEU могат да посетят европейските столици на културата , дестинации, включени в влиятелния лист на международното завещание на UNESCO , както и места, носещи Знака за европейско завещание. Освен това те могат да посещават и местата — носители на премията „ Достъпен град “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР