От епохата от Ренесанса до днес визионерството е ядреното гориво

...
От епохата от Ренесанса до днес визионерството е ядреното гориво
Коментари Харесай

Изкуствен интелект и войни: Прогнозите на Ювал Ноа Харари за 2024 г.

От епохата от Ренесанса до през днешния ден визионерството е нуклеарното гориво на човешкия напредък. Всеки желае да надникне в бъдещето, само че малко на брой имат смелостта и дарбата да видят ясно какво има в него. В няколко следващи дни ви представяме прогнозите* за идната година на едни от най-ярките персони, световни водачи, които с проницателност са трансформирали и не престават да трансформират света.

Историкът и мъдрец Ювал Ноа Харари , считан за една от най-влиятелните персони на планетата, споделя своите прогнози за бъдещето. Харари обръща особено внимание на въздействието на изкуствения разсъдък върху ориста на човечеството, екологичната рецесия и експлоадирането на военни спорове.
ИИ и екологичната рецесия
През 2023 година Ювал Харари на форума Frontiers, озаглавена " ИИ и бъдещето на човечеството ". Конференцията беше отдадена на екологичната рецесия, само че Харари счита, че разпространяването на изкуствения разсъдък също е част от тази рецесия. Според историка ИИ може да помогне на човечеството да преодолее екологичната рецесия или да я утежни доста. Харари също по този начин предвижда, че може да се сблъскаме с неорганични форми на живот за първи път от 4 милиарда години насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР