От един момент нататък е възможно въпросът за тялото и

...
От един момент нататък е възможно въпросът за тялото и
Коментари Харесай

Как да говорим с дъщеря си за тялото й?

От един миг нататък е допустимо въпросът за тялото и фигурата като цяло да бъде изключително мъчителен за девойките. Затова е доста значимо по какъв начин да се подходи към тази тематика – внимателно, ненатрапчиво и въпреки всичко по този начин, че да въздействате с думите си. Тази работа се пада най-често на майките. Затова сме подбрали едни окуражителни думи на Сара Копелхам, оповестени през 2013 година в Huffington Post. Те са ориентирани към майките, които съгласно авторката са най-близкият модел за своите дъщери за това по какъв начин да бъдат дами.

„ Как да говорите с щерка си за нейното тяло? Стъпка първа: не говорете за тялото й, в случай че не желаете да й обясните по какъв начин действа. Не споменавайте нищо, в случай че е отслабнала. Не коментирайте, в случай че е качила килограми. Ако мислите, че тялото на щерка ви наподобява необикновено, също си замълчете.

Ето някои неща, които може да казвате вместо това:

„ Изглеждаш толкоз здрава! “ е уместно. Или какво ще кажете за: „ Изглеждаш толкоз мощна “. „ Мога да видя какъв брой си щастлива – цялата сияеш. “

Още по-добре е, в случай че й извършите похвали за нещо, което няма общо с тялото й.

Също по този начин не коментирайте телата на други дами. Нито един коментар - нито добър, нито озлобен.

Учете я да бъде блага към другите, само че и към себе си.

Не рискувайте да говорите пред щерка си какъв брой ненавиждате своето тяло или да й казвате, че сте на диета. Всъщност даже не спазвайте диети пред щерка си. Купувайте здравословна храна. Гответе здравословни ястия. Но не казвайте: „ В момента не одобрявам въглехидрати “. Дъщеря ви в никакъв случай не би трябвало да мисли, че въглехидратите са зло, тъй като срамът от това, което ядете, е позор вътре във вас.

Окуражавайте щерка си тича, тъй като това ще понижи напрежението й. Насърчавайте я да върви в планините, тъй като няма по-добро място да откриеш своята нематериалност от върховете на Вселената. Мотивирайте щерка си да сърфира или да се катери, или да кара колело в планината (маунтин байк), тъй като да се занимава с нещо, което я ужасява, от време на време може да бъде потребно.

Помогнете на щерка си да заобича футбола, гребането или хокея, тъй като спортовете ще я създадат по-добър водач и по-уверена жена. Обяснете й, че без значение, че остарявате, продължавате да се нуждаете от работа в добър екип. Не я карайте в никакъв случай да се занимава със спорт, в който не е влюбена.

Докажете на щерка си, че дамите нямат потребност от мъже, с цел да разместват мебелите си.

Научете щерка си по какъв начин да готви кейл.

Научете щерка си по какъв начин да пече шоколадов кекс с две огромни пакетчета масло.

Дайте й рецептата на баба й за коледен кекс. Предайте й вашата обич да стоите навън.

Може би двете с щерка си имате дебели бедра или необятен гръден панер. Лесно е да ненавиждате тези елементи от тялото, които не са с размер XS. Но недейте. Ако би трябвало да говорите за тялото въобще, кажете на щерка си, че с нейните крайници може да пробяга маратон, в случай че желае, а ребрата й са просто куфар за мощни бели дробове. Тя може да вика и да пее, и да повдигне света, в случай че желае.

Напомняйте на щерка си, че най-хубавото, което може да направи със своето тяло, е да го употребява, с цел да движи красивата си душа. “

Превод и редакция: обекти.бг

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР