От Движението за права и свободи призоваха днес Висшия съдебен

...
От Движението за права и свободи призоваха днес Висшия съдебен
Коментари Харесай

Пеевски призова ВСС да не избира нов Главен, ПП-ДБ са съгласни

От Движението за права и свободи приканиха през днешния ден Висшия правосъден съвет да не избира нов основен прокурор. Призивът пристигна от Делян Пеевски и от водача на партията Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание.

Движението даде поръчка, че апелът им би трябвало да бъде облечен в декларация, която да одобри цялото Народно заседание.  И факт - такава декларация се озова в деловодството на Народното събрание, подписана от Бойко Борисов, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и други - т.е. от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

До момента единствено от " Продължаваме промяната-Демократична България " призоваваха настоящия Висш съдебен съвет да не пристъпва към нов избор, като се мотивираха с неговата ниска легитимност, както и с това, че се готвят промени в конституцията и е разумно нов обвинител номер едно да бъде определен по-късно. От обединяването обаче нападат и самата персона на Сарафов, както и методът, по който бе определен - небрежно и без решение на Пленума, а единствено на Прокурорската гилдия.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР