От днес започва да работи електронната система за издаване на

...
От днес започва да работи електронната система за издаване на
Коментари Харесай

От днес личните лекари са длъжни да издават направление за ТЕЛК през новата електронна система

От през днешния ден стартира да работи електронната система за издаване на ТЕЛК-решения. Пациентите ще могат да подават заявки по електронен път, само че остава и опцията за подаване на заявки на хартия. Достъпът до системата ще бъде с електронен автограф.

Системата ще бъде в помощ на жителите, на които им следва издаване на ТЕЛК-решение. Чрез нея сложни лицата могат да подават заявките за освидетелстване, уведомленията също ще стават по електронен път. Чрез въвеждането й всички издадени решения на ТЕЛК ще са налични до институциите. Обжалването на решение също може да става през системата. При електронно подаване на документи единственото физическо наличие на лицето може да бъде единствено в случай че му е назначен обзор във връзка на освидетелстване, заяви заместник-министър Жени Начева:

" Т.е. назначава се проучване, прави се обзор, тогава, несъмнено, би трябвало да посети или персоналния доктор, или съответната лаборатория, или съответното лечебно заведение, към което би трябвало да му се правят проучванията. "

 От през днешния ден персоналните лекари са длъжни да издават направление за ТЕЛК през новата електронна система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР