От днес във Великобритания влизат в сила нови правила за

...
От днес във Великобритания влизат в сила нови правила за
Коментари Харесай

Великобритания с нови правила за пристигащите европейски и американски граждани в страната |

От през днешния ден във Англия влизат в действие нови правила за изцяло имунизираните европейски и американски жители, пристигащи в страната, заяви Би Би Си.

Остава условието пътуващите да си създадат PCR-тест 3 дни преди заминаването, както и 2 дни след идването си. За жителите, които не са изцяло имунизирани, от утвърдените страни в " кехлибарения лист "  (страни с жълт код) на Обединеното кралство, остава условието за 10-дневна карантина. Те могат да се осводобят от нея, в случай че на петия ден след идването си създадат PCR-тест и той е негативен.

Лицата под 18 години ще бъдат освободени от карантина, а други, според от възрастта им ще бъдат освободени и от тест за ковид. 

Пристигащите от " зелените страни " също би трябвало да си създадат PCR-тест до 3 дни преди заминаването, както и 2 дни след пристигането си във Англия.

За идващите в страната от страни в " аления лист " важи условието за тест за ковид преди отпътуването и идването им в Англия, както и 10-дневна карантина в утвърден от държавното управление хотел за изолация.

От 19 юли идващите във Англия от държави в " кехлибарения лист " на страната, които са с цялостен цикъл на имунизация, са освободени от карантина. Изискаването за наложителна 10-дневна изолираност остана за идващите от останалите страни.

Като част от измененията, след 16-месечна пауза, от през днешния ден интернационалните круизни кораби ще могат да отпътуват от Англия.

Британското държавно управление разгласи, че новите ограничения ще оказват помощ на разграничените фамилии да се съберат още веднъж дружно. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР