От днес в Унгария е в сила извънредно положение. Мярката

...
От днес в Унгария е в сила извънредно положение. Мярката
Коментари Харесай

Орбан наложи извънредно положение в Унгария

От през днешния ден в Унгария е в действие изключително състояние. Мярката беше въведена от премиера Виктор Орбан поради войната в Украйна. Във видеобръщение във Фейсбук той уточни, че военният спор в Украйна заплашва финансовата и енергийната сигурност на Унгария.

" Светът е на ръба на една икономическа рецесия. Унгария би трябвало да остане отвън тази война и да пази финансовата сигурност на своите фамилии ", съобщи във Орбан.

" Това постанова да разполагаме с благоприятни условия и пределни граници за деяние и изисква незабавни дейности. Правителството, упражняващо правото си по силата на конституцията, афишира изключително състояние поради войната в Украйна ", добави Орбан. Извънредното състояние влезе в действие тази нощ в среднощ.

Извънредното състояние дава опция на Орбан да ръководи с декрети. Унгарският министър председател разгласи мярката след сформирането на новото държавно управление.

Това е четвъртият кабинет, който той управлява за 12 години, откогато е в ръководството на страната. Малко преди този момент известие на премиера унгарският парламент промени конституцията на страната, с цел да разреши въвеждането на сходна мярка поради спора.

По-късно през днешния ден ще бъдат обявени първите решения, взети в границите на новото изключително състояние.
В Унгария е в деяние още едно изключително състояние, обвързвано с коронавирусната пандемия. То би трябвало да изтече идния вторник, съобщи Франс прес.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР