От днес в Смолян и Рудозем започват безплатни акушеро-гинекологични, дерматологични

...
От днес в Смолян и Рудозем започват безплатни акушеро-гинекологични, дерматологични
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи в Смолян и Рудозем

От през днешния ден в Смолян и Рудозем стартират безвъзмездни акушеро-гинекологични, дерматологични и ендокринологични профилактични прегледи. Те са проведени от Регионалната здравна ревизия във връзка 70-годишния й празник. Инспекцията си колегата с общините Смолян и Рудозем, както и с Клъстер на здравните райони.
Тази година цялата активност и самодейностите на здравната ревизия са отдадени на 70-тата годишнина от основаването й в Смолян на 1 декември 1952 година. Това сподели пред БНР доктор Мими Кобатева, която е шеф на Регионалната здравна ревизия.
„ Вече сме създали няколко акции с профилактични прегледи и в този момент, в навечерието на празника, организираме още няколко начинания, които ще бъдат от изгода за жителите на Смолян и Рудозем. Прегледите ще се извършат от 30 ноември до 2 декември. Те ще бъдат акушеро-гинекологични, дерматологични и ендокринологични. Каним водещи експерти “.
Има доста искащи да преминат през безплатните прегледи, сподели доктор Кобатева.
„ Особено огромен е ползата към кожния лекар “
Безплатна профилактика се прави още от 2005 година, описа тя. От 2014 година се провеждат безвъзмездни прегледи на очното здраве при децата. Те се правят в детските заведения. Целевата група са децата на 5 години.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР