От днес в Испания позитивните на Covid-19 с леки симптоми

...
От днес в Испания позитивните на Covid-19 с леки симптоми
Коментари Харесай

Испания премахва от днес карантината за позитивните на Covid 19 с леки симптоми

От през днешния ден в Испания позитивните на Covid-19 с леки признаци или без признаци не са длъжни да се карантинират и да си останат в къщи 7 дни както беше до момента. Промените са час от новата Стратегия, призната от държавното управление, която цели на този стадий от пандемията да приравни ковид с грипните болести.

Основната причина, заради която стана допустима смяната, е, че единствено 3 милиона от 47-милионното население на Испания няма нито една доза от сложена ваксина против Covid-19. Това разрешава сполучливо ръководство на пандемията и облекчение на ограниченията. От началото на март отпадна карантината за контактните лица на инфектираните, а в този момент отпада и за тях самите с изключение на в случаите на тежко протичане на заболяването, когато са длъжни да си останат 7 дни в къщи.

Леко болните могат да продължат да вървят на работа и учебно заведение, само че наложително с маски. Тестване ще се прави единствено на бременни, имуносупресирани и лица над 60-годишна възраст. За работещите в лечебни заведения, домове за възрастни или хора с увреждания облекченията не важат и в случай че са позитивни на Covid, са длъжни да се изолират и да не вървят на работа до цялостното си излекуване.

Промените в здравната тактика се вършат на фона на „ доста високо равнище на имунизация измежду популацията “, ниско равнище от 3.6 % претовареност на болничните кревати с Covid пациенти и близо 6 на 100 в интензивните отделения. Среща обаче съпротивата на част от медицинския личен състав, понесъл тежестта на 6 талази на пандемията в страната, съгласно който ограниченията са прибързани, защото Covid към момента циркулира измежду популацията и е рисков за неимунизираните и уязвимите хора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР