От днес в Европейския съюз влиза в сила забрана върху

...
От днес в Европейския съюз влиза в сила забрана върху
Коментари Харесай

Влиза в сила забраната върху производството на халогенни крушки

От през днешния ден в Европейския съюз влиза в действие възбрана върху производството на множеството типове халогенни крушки. Търговците обаче могат да продължат да продават наличните си на склад количества до изчерпването им. Халогенните крушки ще бъдат сменени най-вече с LED осветяване. Според Европейската комисия по този начин ще се пести голямо количество сила, показва Българска национална телевизия.

През 2012 година Европейски Съюз забрани производството на елементарни крушки, от през днешния ден в историята отиват и халогенните. Мотивите са, че не са задоволително енергийно ефикасни.

Забраната им в началото беше планувана за септември 2016 година. Заради опасения, че на пазара няма задоволително други възможности, срокът беше продължен с две години.

От през днешния ден производителите ще могат да оферират единствено крушки, които имат най-малко енергиен клас B съгласно европейската канара за етикиране.

Според Еврокомисията халогенните лампи употребяват пет път повече сила, в сравнение с тяхната опция - LED крушките. Със прекъсването им от произвеждане годишно ще се пести сила, равна на потреблението на страна като Португалия в продължение на 5 години.

Промените също значат и доста понижаване на отпадъците, тъй като потребителите от Европейския съюз ще употребяват по-малко електрически крушки всяка година. Очаква се и понижаване на нездравословните излъчвания въглероден двуокис във въздуха. Освен това новите LED крушки ще могат да се рециклират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР