От днес в Австрия влиза в сила закон за задължителна

...
От днес в Австрия влиза в сила закон за задължителна
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация срещу коронавирус от днес в Австрия

От през днешния ден в Австрия влиза в действие закон за наложителна имунизация против Ковид-19 за всички поданици на страната, навършили 18 годишна възраст. Според австрийските управляващи тази последна мярка ще предотврати бъдещи локдауни, както и е тип предварителна защита против препълването на болничните кревати в здравните заведения.

Страната се трансформира в първата в Европейския съюз, приела наложителната имунизация против ковид.
Британските управляващи няма да изискват наложителна имунизация от медиците
Британското държавно управление няма да изисква от здравните служащи да бъдат имунизирани против ковид на фона на опасенията, че подобн...
Прочети повече
Около 72% от австрийците към този момент са изцяло имунизирани.

" Правителството е доста наясно, че това в действителност е съществено стъпка и сложна мярка ", съобщи Каролин Едстадлер, министър на Европейски Съюз и конституцията.

Санкцията за неспазващите закона и отказващи да се имунизират е парична санкция от 600 до 3600 евро. Изключения се позволяват за бременните и за тези, които не могат да се имунизират по медицински аргументи.

напомня, че предишния месец долната камара на австрийския парламент утвърди законопроекта за наложителна имунизация против ковид. Текстът бе утвърден с огромно болшинство, макар че среща огромна съпротива измежду австрийката общност и поражда митинги. Законопроектът бе подсилен от консерваторите, зелените, социалдемократите и либералите, а против него се оповестиха съперниците на имунизацията от крайнодясната Австрийска партия на свободата.
Окончателно: Отпада наложителната имунизация в Съединени американски щати
Американското държавно управление публично отдръпна условието служащите в огромните компании да се имунизират наложително или да бъдат тес...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР