От днес Столичната община и Центърът за градска мобилност оставят

...
От днес Столичната община и Центърът за градска мобилност оставят
Коментари Харесай

Глобяват за неправилно паркиране и с неприсъствен фиш в София

От през днешния ден Столичната община и Центърът за градска подвижност оставят санкции от 20 до 200 лв. на паркиралите погрешно водачи. До момента фишовете се пишеха единствено в наличието на лидера на автомобила. Освен на колата неприсъстения фиш ще бъде изпращан и по пощата.

Засега ще се ревизира паркирането на столичните булеварди, по които се движи градския превоз, и там, където има велоалеи. Глобата ще влиза в действие сега на издаването на фиша, ще бъдат глобявани и водачите, които са оставили колите си на аварийки.

Около 10 чиновниците на ЦГМ ще се включат в инспекциите. Контрольорите разполагат с електронни устройства, в които се вкарват данните на колата и на лидера. Дори и нарушаването да е осъществено от друго лице, фишът се написа на името на притежателя на транспортното средство, прецизираха от Столичната община.

Контрольорите разполагат с нужната техника да създадат инспекция и да издадат фиша в найлонов джобче, с цел да бъде предпазен от дъжд и сняг. Всеки лидер, който е наршил разпоредбите ще може да заплати глобата по сметка на Столичната община в 7-дневен период, в това число и когато заплаща своите налози.

Най-масовите нарушавания са сред 20 и 50 лв.. За паркиране на тротоар санкцията е 50 лева, а за инвалидно място 200 лева

" Тази функционалност на ЦГМ ще разреши да се реагира на многочислените сигнали за погрешно паркирали коли, които пречат на придвижването, затрудняват трафика, блокират публичния превоз, на достъпа до институции или паркират в паркове ", разясняват от общината.

Първоначално инспекции за погрешно паркиране ще се правят по главните пътни артерии, където се движи градския превоз, посочи зам.-кметът по превоз на София Кристиян Кръстев, който изясни, че има десетки сигнали за паркиране върху велоалеите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР