От днес стартира уеб порталът София във фокуса на военната

...
От днес стартира уеб порталът София във фокуса на военната
Коментари Харесай

Националният военноисторически музей стартира уеб портал, посветен на военната история на София

От през днешния ден започва уеб порталът " София във фокуса на военната история 1878 – 1944 година “ 

Порталът е основан от екип на Националния военноисторически музей по план, сбъднат с поддръжката на Столична община, той показва непознатата история на познатите места в града, като разкрива скритото зад актуалния образ на столицата минало.

Платформата може да се употребява както от домашния личен компютър, по този начин и в динамичните градски пространства с мобилно устройство. Тя включва три панела – тематични градски маршрути; персонализирани пътеводители за мобилни устройства в музея; приспособени за детска публика наличия, обогатени с добавена действителност и игрови детайли.

Тематични градски направления

Разходката из София към този момент е доста по-обогатяваща и забавна. Предназначени както за гостите на столицата, по този начин и за локалните поданици, тематичните направления демонстрират по какъв начин конфликтът с войните трансформира образа на града, каква е ролята му в събития, случили се на десетки и стотици километри, какво от неговата архитектура е съхранено до през днешния ден.

Дигитален справочник

Всеки клиент на Националния военноисторически музей към този момент има собствен личен онлайн екскурзовод. С него скритите секрети в експозициите на музея оживяват и вършат историческия роман още по-пълнокръвен. Дигиталният справочник добавя тематичните направления и споделя за ролята на София във войните, а посредством детайли с добавена действителност някои от музейните експонати се възраждат за нов живот.

За децата

И в този собствен план НВИМ обръща особено внимание на подрастващата аудитория, като обогатява опциите за предизвикателство на интерес към предишното. Със особено основани детски приказки, илюстрации и интерактивни игри историята се трансформира в занимателно пътешестване обратно във времето.

Проектът " София във фокуса на военната история 1878 – 1944 година “ е артикул на дългогодишно партньорство със Столична община и трайните търсения на екипа на НВИМ, осмисляйки цялата история, да сложи фокуса и върху ролята на столицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР