От днес стартира кандидатстването за новата Програма за растеж на

...
От днес стартира кандидатстването за новата Програма за растеж на
Коментари Харесай

Стартира кандидатстването за новата програма за предприемачи на Endeavor


 Отворено е кандидатстването за новата стратегия за бизнесмени на Endeavor

От през днешния ден започва кандидатстването за новата Програма за напредък на българските бизнесмени на Endeavor Bulgaria – Dare to Scale Growth Program. Тя е ориентирана към по този начин наречените скейлъп компании, които имат висок капацитет за развиване в световен мащаб. По програмата ще бъдат определени сред 5 и 10 организации, които за интервал от четири месеца ще имат шанса да вземат участие в разнообразни образования и уъркшопи и да получат препоръки и поддръжка от специалисти в разнообразни области.

„ Идеята да стартираме програмата за напредък Dare to Scale пристигна много естествено. В ежедневната ни работа сме фокусирани върху фирмите, които са минали началното си развиване и към този момент имат открит бизнес модел, който следва да бъде мащабиран. Но се срещаме и с много компании, които имат не по-малко забавни бизнес модели и не по-малко амбициозни екипи, само че по една или друга причина са една крачка по-назад в процеса си на развиване “, отбелязва Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor Bulgaria. Той добавя, че новата самодейност цели да обезпечи поддръжка на тъкмо тези компании, които се оказват сред стартъпите и по-зрелите организации.

Инициативата ще даде опция на бизнесмените да вземат участие в разнообразни уъркшопи и образования, а също по този начин да построяват връзки между тях и да обменят скъп опит. Всяка организация ще има собствен наставник, с който ще се среща най-малко един път месечно. Той ще бъде селекциониран особено за нея по отношение на провокациите, с които тя се сблъсква в промишлен или функционален проект.

Кандидатстването по програмата ще бъде отворено до 10 май, като на база на подадената информация сред 20 и 30 май ще бъдат извършени изявленията. В средата на юни ще бъдат оповестени финалистите, a самата стратегия ще протече в интервала сред септември и декември 2019 в София.

Критериите за асортимент ще бъдат както качествата на бизнесмените, по този начин и бизнеса на компанията. Ирина Енчева, управител в Endeavor Bulgaria акцентира, че те търсят амбициозни персони, които имат капацитета да бъдат световни водачи в своята промишленост. В същото време обаче е значимо бизнесмените да могат да одобряват противоположна връзка и да имат готовността да дадат своя принос за развиването на екосистемата. По отношение на бизнес модела от Endeavor ще търсят компании със приключена услуга или артикул, които са подготвени да бъдат мащабирани световно. Другите условия към организациите са: оборот за миналата година сред 100 хиляди и 10 млн. евро, под 150 чиновници и регистрация на компанията в България.

Основен сътрудник по програмата е Пощенска банка, като самодейността е подкрепена също по този начин от Скейл Фокус и Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП).

Мария Динкова
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР