В периода от 2018 до 2019 г. пазарът на системи

...
В периода от 2018 до 2019 г. пазарът на системи
Коментари Харесай

Кой колко инвестира в изкуствен интелект?

В интервала от 2018 до 2019 година пазарът на системи с изкуствен интелект се чака да нарасне със 154%, достигайки общо $14,7 милиарда Част от този напредък се дължи на компании като Amazon, които вложиха големи запаси в тези технологии, само че максимален принос са развиването имат започващите компании.

Според уеб страницата index.co, има няколко открояващи се водачи във връзка с вложенията в изкуствен интелект. Intel Capital е вложил в 51 AI венчър компании, а 500 Startups са вложили парите си в 45 вложения. Други известни капиталови компании като Y Combinator, са подкрепили 32 стартъпи, насочени към изкуствения разсъдък (AI). Тези компании работят върху софтуера, който би трябвало да се оправя с обработката на естествения език, машинното образование, различаване на тирада, задълбочено учене, както и цялостното развиване, обвързвано с изкуствения разсъдък.

В тази сфера се случват и редица придобивания, главно от страна на огромните играчи. През април 2019 година Amazon закупи Canvas Technology, работеща в областта на автоматизираните роботи за доставка на артикули. В началото на април Accenture погълна Droga5, а през февруари Palo Alto Networks даде $560 млн. за Demisto. През тази година Amazon добави в портфолиото си още няколко започващи AI компании, в това число Eero при започване на февруари, и CloudEndure през януари за $250 милиона. В средата на 2018 година Amazon даде 1 милиарда $ за онлайн фармацевта PillPack.

Accenture влага през 2018 година в Mindtribe и Pillar Technology, както и в Intrigo Systems. Intel пък си купи Vertex.AI.
 Infographic: Who Is investing in AI? | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР