Световната седмица на предприемачеството започна на 12 ноември в България

...
Световната седмица на предприемачеството започна на 12 ноември в България
Коментари Харесай

170 събития се организират в България по време на Световната седмица на предприемачеството


Световната седмица на предприемачеството стартира на 12 ноември в България с образователни прояви в цялата страна. Това е единадесетото издание на самодейността, чийто хазаин у нас е Джуниър Ачийвмънт (JA). Тази година тя обгръща повече от 170 събития в 64 обитаеми места в страната, като до неделя, 18 ноември, ще бъдат проведени 44 иновационни лагери и 75 открити уроци в цяла България. Очаква се най-малко 4800 възпитаници да се включат в самодейностите. Учениците, които ще се включат в иновационни лагери, ще работят над проблем, обвързван с младежката безработица, създаден и възложен от JA.

Сред по-интересните прояви, включени в тазгодишната седмица на предприемачеството са:
На 13 и 14 ноември в столичното 101. СУ " Бачо Киро " ще се проведат открити уроци, готови от възпитаници от 11 клас и за възпитаници от 8-и и 9-и клас. Те ще споделят опита си от участията в образователни компании. По-малките възпитаници от 6-и и 7-и клас ще се срещнат с световния проблем за замърсяването на планетата ни и по какъв начин учениците могат да допринесат за запазване на околната среда, употребявайки разнообразни иновационни способи и артикули. На 14 ноември децата от Основно учебно заведение „ Н. Вапцаров “ в Ботевград ще се срещнат с родители в открит урок, в който ще приказват за модерните специалности, свързани с запазване на околната среда. На 15 ноември в СУ „ Екзарх Антим I “ в Казанлък ще се организира вечер на стопанската система и предприемачеството. Тя включва съревнование, игри и викторина за отбелязване на международната седмица, както и на 180-годишен празник на учебното заведение. В нея ще вземат участие възпитаници от 9 до 12 клас, както и посетители - някогашни възпитаници. В същия ден в Професионална земеделска гимназия „ Добруджа “ в Силистра, ще се организира среща на приключили с сегашни възпитаници на гимназията, в която приключилите възпитаници ще споделят повече за пътя, който са минали при основаването на своя бизнес. Отново на 15 ноември в Плевен учениците от СУ „ Пейо Яворов “ ще се включат във финансова игра „ Свободни пари”, по време на която ще покажат уменията си да поемат риск и познания за другите типове вложения. На 16 ноември, петък, в границите на програмата #YouthEmpowered в София, в Литературен клуб „ Перото “ ще се организира самодейността „ Жадни за познания “, в границите на която Вера Петканчин от JA България ще организира работен семинар за младежи на тематика „ Как да изградим предприемачески метод на мислене “.
 Снимка: Архив на JA Bulgaria

В международен мащаб през 2018 година милиони младежи ще вземат присъединяване в начинания, насърчаващи предприемаческо мислене и държание, генерирайки нови хрумвания и търсейки нови пътища за развиване. От старта си през 2008 година Световната седмица по предприемачество се е провела в 160 страни с присъединяване на над 9 млн. души.

„ Радваме се, че за поредна година България се включва интензивно в Световната седмица на предприемачеството в доста градове и села в цялата страна. За нас това е доказателство за възходящия интерес учениците да се занимават с нещо практично, което ще усъвършенства метода им на мислене и може да им отвори разнообразни благоприятни условия. Обществото се развива с бързи темпове, средата се цифровизира и ние не знаем какви ще са специалностите на бъдещето, само че знаем какви умения ще се изискват и всички те могат да бъдат развити през насърчаване на предприемаческа настройка “, съобщи Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA България.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР