Екипът на българската стартираща фирма „Центроида“ (Centroida) се присъединява към

...
Екипът на българската стартираща фирма „Центроида“ (Centroida) се присъединява към
Коментари Харесай

ScaleFocus придоби и стартъпа Centroida, фокусиран в блокчейн и изкуствен интелект


Екипът на българската започваща компания „ Центроида “ (Centroida) се причислява към компанията за професионални софтуерни услуги, софтуерно инженерство и цифрова промяна ScaleFocus, оповестиха от двете компании. Centroida се специализира региона на блокчейн и облачни технологии, изкуствения разсъдък и машинно образование. Създадена през 2016 година от трима ученици на Американския университет в Благоевград, тя бе оповестена за „ Технологичен стартъп на годината “ от Global Tech Summit през 2018 година С екип от 30 експерти Centroida е една от водещите български компании за блокчейн решения. Предлага както обществени (Ethereum), по този начин и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии, интелигентни услуги за одитиране в целия свят. Известна е и с плановете си в областта на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика).

Екипът на Centroida се състои от амбициозни и енергични експерти. „ Именно тези качества са в основата на рецептата за напредък на ScaleFocus, следвана от години. Изкуственият разсъдък и машинното образование са извънредно значими за ScaleFocus през 2019 година Компанията чака голям растеж в тези две сфери в околните 2-3 години. Опитът на Centroida в изкуствения разсъдък и машинното образование ще помогне на ScaleFocus да обслужва още по-добре клиентите си от целия свят и да им дава софтуерни решения с безупречно качество. С неспокойствие чакаме да използван на процедура уменията на Centroida в региона на лицевото различаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни “, споделя Пламен Цеков, Изпълнителен шеф на ScaleFocus.

„ Радваме се, че ставаме част от най-голямата софтуерна компания в България. Впечатлени сме от устойчивия растеж на ScaleFocus. Вълнуваме се от опцията да използван в доста по-голям мащаб нашия опит в блокчейн, изкуствения разсъдък, машинното образование и облачните технологии. Вече имаме голям брой планове за компютърно зрение и автоматизация в сферите на сигурността и маркетинга и имаме вяра, че от тази наша експертиза ще има големи изгоди “, споделя възпитаникът на Stanford и Harvard и изпълнителен шеф на Centroida Ангел Келчев.

 Снимка: ScaleFocus

„ Екипът ни ще добави спомагателна стойност към плановете на ScaleFocus за техните световни клиенти. ScaleFocus към този момент е сътрудник на едни от най-хубавите снабдители на облачни услуги в света като Microsoft, Amazon, Гугъл, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Именно в тези планове нашите експерти по облачни технологии ще имат максимален принос “, прибавят съучредителите на Centroida Гаврил Тонев и Теодор Савов.

През 2018 година ScaleFocus закупи и българската компания Upnetix. Тя е една от 50-те организации в света, сертифицирани за разработка на Гугъл, с фокус върху цифрова промяна и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения. След сполучливата интеграция на Upnetix ScaleFocus продължaва да търси благоприятни условия за консолидация в софтуерния бранш, с цел да продължи да надминава упованията на клиентите си в използването на най-новите технологии и най-хубавите практики в IT промишлеността.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР