От днес българските финтех и стартъп компании могат да кандидатстват

...
От днес българските финтех и стартъп компании могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Започва кандидатстването на български финтех и стартъп компании за Elevator Lab


 Започва кандидатстването на български финтех и стартъп компании за Elevator Lab

От през днешния ден българските финтех и стартъп компании могат да аплайват в третото издание на Elevator Lab – програмата за партньорство с финтех компании на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ). Желаещите да вземат участие би трябвало до 21 юни да показват своите новаторски решения, които ще бъдат оценени от топ мениджмънта на банката у нас.

„ С Elevator Lab търсим продължително партньорство с най-хубавите финтех компании, като им предлагаме достъп до експертизата, опита, ресурсите и построената потребителска мрежа на банките от Групата Райфайзен. Благодарение на предходните две издания на програмата към този момент изградихме сполучливи съдействия с представители на стартъп екосистемата както на световно, по този начин и на районно равнище. Очакваме с неспокойствие да забележим новаторските оферти на българските финтех компании и да работим по развиването и внедряването на най-хубавите от тях в системите на банката “, отбелязва Оливер Рьогл, ръководител на УС на Райфайзенбанк (България).

Българските компании могат да аплайват на elevator-lab.at/bg/ с решения в следните сфери Анализ на данни и изкуствен интелект (Advanced Analytics & Artificial Intelligence), Технологии, свързани с регулациите (RegTech), Големи корпоративни и институционални клиенти (Large Corporates & Institutional Clients), Банкиране за дребни и междинни предприятия (SME Banking), Банкиране на дребно (Retail Banking), Кибер сигурност (Cyber Security), Форекс решения (FX Solutions), Плащания и обработка на преводи през мобилни устройства (Payments and Transaction Processing for Mobility Serv.).

Новост в тазгодишното издание на Elevator Lab Challenge България е Bootcamp предизвикателство за екипи с новаторска концепция и стартъпи в най-начална (seed) фаза. Това дава опция на повече стартъп компании в друг стадий на развиване да се възползват от опита на Райфайзенбанк и насоките от ментори и сътрудници по програмата. Най-добре представилият се екип от Bootcamp-а ще получи валидиране на своя план и двуседмично образование към Innovation Summer School във Виена през юли.

Победителят ще бъде определен всред петте най-хубави плана на специфична гала на 3 юли 2019. Освен наставнически насоки и поддръжка за възстановяване на продукта, спечелилият ще получи „ уайлд кард “ за полуфиналите на световното съревнование Elevator Lab и опция за интеграция на нововъведението със системите на банките в Групата Райфайзен и постигане до всички 16.1 млн. клиенти на РБИ.

Българските финалисти в Elevator Lab Challenge и Bootcamp ще имат опция да получат противоположна връзка и от гост-лекторите, които ще изнесат мотивиращ презентационен панел и ще споделят своя опит в областта на нововъведенията по време на финалното събитие. Сред тях са Калин Димчев, изпълнителен шеф на Майкрософт Балкани, Георги Захариев, управител на плана Гугъл Digital Garage, Антон Герунов от Log Sentinel и други

През 2018 в конкуренцията аплайваха 23 български финтех стартъпа. Банката към този момент работи с три от фирмите, които участваха в миналогодишното издание на Elevator Lab. С Evrotrust – спечелилият в българското предизвикателство от 2018, Райфайзенбанк направи допустимо приемането на заем без посещаване в банков офис и биометрично оторизиране на трети страни пред банката. Райфайзенбанк работи и със стартъпа Log Sentinel – по пилотно повишение на осведомителната сигурност, употребявайки блокчейн технология, както и с един от спечелилите в световното съревнование PISANO – за приемане на бърза противоположна връзка за потребителско прекарване през оптимален брой канали.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР