Българската технологична компания „Евротръст Технолъджис“, която създаде технология и приложение

...
Българската технологична компания „Евротръст Технолъджис“, която създаде технология и приложение
Коментари Харесай

Евротръст ще си сътрудничи с Банка ОТП по акселераторската програнма на банката




Българската софтуерна компания „ Евротръст Технолъджис “, която сътвори технология и приложение за мобилен електронен автограф на документи, е определена от Банка ОТП за една от деветте започващи компании с огромен продуктов и пазарен капацитет. Финалистите в състезанието на банката, която има у нас Банка ДСК, а неотдавна закупи и SG Expressbank, ще имат опция да си сътрудничат с Банка ОТП.

Второто издание на интернационалната акселераторска стратегия OTP Startup Program бе оповестено през октомври 2018 година, като изискванията на финансовата институция бе претендентите да предложат решение в области като потребителско преживяване и обслужване, продуктови нововъведения, отворено банкиране и сигурност и други нововъведения в бранша. По информация на Банка ОТП в състезанието са се присъединили общо 310 компании от 65 страни. След извършени онлайн видео изявленията, представители на 30 компании са поканени да вземат участие в двудневен лагер в Будапеща през януари тази година, на който са показали своите бизнес хрумвания и планове.

Професионално жури е избрало от тези 30 кандидатури деветте най-обещаващи стартъп и скейлъп компании от 6 страни (Германия, Австрия, България, Унгария, Англия и Словакия), като измежду тях е и българската Evrotrust Technologies. Всичките те ще получат опция да вземат участие в реализацията на тримесечната стратегия сред март и май тази година. В рамките на тази стратегия фирмите ще могат да развиват своите решения в пилотни планове и ще тестват своите артикули и услуги с поддръжката на мениджмънта, специалистите и сътрудници на банката. „ Те ще се стремят да потвърдят, че са задоволително готови за бизнес активност и за дълготрайно партньорство с интернационалната банкова група “, изясняват от основателите на акселераторската стратегия на унгарската банкова група.

Evrotrust Technologies създава новаторско решение, което дава опция за отдалечена идентификация, отдалечено гратис издаване на квалифицирани удостоверения за електронен автограф и отдалечено сключване непосредствено от мобилния телефон, без нужда от физическо наличие. Сосиете Женерал Експресбанк бе и първата, която внедри пилотно решението на Evrotrust още през 2017 година Това пилотно внедряване бе отличено и в състезанието „ ИТ план на 2017 година “, проведен от Computerworld с поддръжката на Банка ДСК.

„ Радваме се, че българска компания е измежду финалистите в програмата акселератор OTP Startup Program. Банка ДСК влага непрекъснато в развиването на новаторски офиси, съвременни артикули и високотехнологични решения. В тази връзка имаме вяра, че взаимната работа със започващи и новаторски компании води до усъвършенстване на процесите и ни разрешава да отговорим на динамично изменящите се потребности и настройки на нашите клиенти “, разяснява Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР