Имената на няколко магистрати, полицаи и адвокати, свързани с дейността

...
Имената на няколко магистрати, полицаи и адвокати, свързани с дейността
Коментари Харесай

Бижута, чанти, секс в имот в Гърция… Какво знаеха за Нотариуса службите

Имената на няколко магистрати, служители на реда и юристи, свързани с активността на убития през януари Мартин Божанов - Нотариуса, са били открити през 2022 година от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " - Министерство на вътрешните работи (ГДБОП) и подадени към Софийска градска прокуратура (СГП). Предоставена е детайлна информация за събраните данни в хода на инспекцията на дирекцията, послужили за формиране на следствие от СГП.

Това пишат през днешния ден от. Макар и с ангажимента, че това е единствено предварителна оперативна информация събрана от Министерство на вътрешните работи – оттова пускат факсимилета - какво е имала ГДБОП за групата на Нотариуса. Най-меко казано - информация към 2022 година в Министерство на вътрешните работи е достатъно богата.

Това е и същото дело, за което след убийството на Нотриуса, от СГП обявиха, че били на финала с обвинителен акт и а-ха да влезе в съд... Последното послужи за много " смешки и закачки " по адрес на прокуратурата, която бе изпреварена от убийците на Божанов.

Проверката на ГБДОП започва от среща на Ивайла Бакалова и Николай Стайков от АКФ с тогавашния министър Бойко Рашков. Мартин Божанов е разследван дружно с най-малко двама от негомите " десни ръце " - бившето ченге Емил Писков и някогашният арбитър Велимир Атанасов.
Какво написа вътре
В създаването основна част са показания на жена, която споделя, че е заплашвана и унизена от Божанов и която твърди, че е била очевидец на срещи, на които са „ уреждани каузи поради околните му връзки с прокурори и съдии “ (с огромна възможност това е някогашната му брачна половинка – по-точно една от някогашните - която публично даваше сведения против него, б.р. на Клуб Z).

Тя показва поименно и трима съдии, като конкретизира, че един път е обсъждало дело на „ лице по-известно с прякора Брендо “.

Имената са заличени са, само че се виждат " арбитър В., арбитър П. Д. и арбитър Г. У. " Самата свидетелка декларира, че в никакъв случай не е иждала Мартин Божанов да предава пари кеш на магистрати, само че това правел Велимир Атанасов (бивш арбитър от СРС, през днешния ден адвокат) във връзка „ оправяне на каузи “.

Но пък Нотариуса подарил на дама магистрат „ бижута, мобилни телефони и чанти “.

Въпросната свидетелка - някогашна брачна половинка, е създател на още два сигнала от 2022 година, касаещи незаконната активност на Божанов и сие.

В единия от тях с номер 812100-4247 от дата 11 март 2022 година тя твърди, че

„ … е била очевидец на две срещи на Божанов с И. Г. (по времето, в което той е бил началник на Специализираната прокуратура), извършени при започване на 2017 година Същата не може да даде информация за диалога посред им “ и така нататък, защото се усамотили.

Казва се и че Мартин Божанов е помагал на една семейство " при съществуващи проблеми с правораздаването “ (в общественото пространство излезе, че това евентуално са сем. Арабаджиеви, върху които се стовари точно Спецпрокуратурата – бел. ред на Клуб Z).

Свидетелката е уверена, че Божанов разполага  компромати за избрани магистрати, което му разрешавало да ги управлява. Заже се посочмва поименно един арбитър, на който не се давали материални тласъци а слушал групата, единствено поради контрола, който тя иала над него.

Тези компромати – без особена изненада – били създавани със съдействието на Любена Павлова-Петрова, някогашната брачна половинка на Петьо Еврото (части от прословутите оргии даже се появиха обществено, откакто Любена реши да дава изявленията против Петьо Еврото – бел. ред.). Някои от тях били със секс подиуми с лица от същия пол.

За снимането на компроматите Божанов имал парцел в Гърция, чиито ключове давал на магистрати. За неволя на участниците - той обаче бил оборудван с видеонаблюдение.

Свидетелката даже показва съответно, че флаш паметите с компрометиращи данни се съхранявали от Божанов в апатамента на майка му(прелюбопитно е прокуратурата и следствието дали и по какъв начин са реагирали на тази информация и най-много къде са резултатите  – бел. ред. на Клуб Z).

Нещо повече – служителите на реда заключават, че доказателстата за голям брой телефонни диалози сред Любена и Божанов, както и тяхно взаимно пътешестване до Гърция единствено за часове, изцяло кореспондират със декларираното от свидетелката. Още повече, че по това време Любена към този момент е известна на службите и е обект на инспекция точно за търговия с въздействие в правосъдната власт по историята „ Осемте джуджета “.

За да узакони произхода на 1,5 млн. лева, които прибрал от предприемач – вносител на техника, с цел да му оправя делата, Божанов даже бил назначен на работа във компанията на въпросния човек с месечна заплата 10 000 лева

Поименно с изключение на към този момент известния Велимир Атанасов, тя показва и юрист Калин Чанков – посредством тях двамата Божанов правил „ незаконната си активност по оправяне на каузи “. А с бившето ченге в този момент юрист Емил Писков Нотариуса работел в един офис.

Божанов, Писков и Велимир Атанасов потвърдено са осъществили връзка с прокурор Мима Куцкова, преди тя да образува значимо за тях дело, по което след това поела персонално да управлява следствието, написа още в справката.
Ревност към „ конкуренцията “
Интересен сяжет, е че някоя си прокурор Н. З. посещавала Петьо Еврото „ на втория етаж на Джуджетата “, което очевидно не оставило Нотариуса доста удовлетворен. Документирано, съгласно показанията, той казвал, че „ тя трябвало да целува единствено неговата ръка “.

Припомняме, че с началото на разплитането на историята с Нотариуса Борислав Сарафов непосредствено атакува Невена Зартова – тогава началник на Софийската районна прокуратура, която неведнъж упрекна, че е отговорна за проникването на групата на Нотариуса в СРП.

Писков, Божанов, жена му Гергана, която е чиновник на ГДБОП и някогашната прокурорка, след това административен арбитър Маргарита Немска пък потвърдено са пътували дружно в Турция през ГКПП-Капитан Андреево. После административното дело – откакто е отстранена от Министерство на вътрешните работи Гергана Божанова, се пада при.. арбитър Маргарита Немска написа още в справката. Тя – в никакъв случай няма да познаете! – не си прави отказ, а я възвръща (макар че прокуратурата тъкмо това опроверга преди дни б.р.).

Споменат е поименно и служителят на реда от столичното 3-о РПУ, който правил голям брой информации и – вместо Мартин Нотариуса да му дава данни за подземния свят в качеството си на „ непринуден помощник “, данните течали наопаки - от районното към Нотариуса.

С различен собствен приятел - служител на реда от ГДНП, също посочен поименно, пък Мартин Божанов уреждал стартирането на преписки против хора, които след това мачкал.

Бившата брачна половинка изнася и че „ в незаконната активност на Божанов вземат участие чиновници на СОБТ “ – като посова съответни дребни имена и че някои взели участие в " мръсни поръчки " за закани и принуждение на хора (въпреки осъществения напън, МВР така и не можа да разкрие свои хора, които са пазили пред клуба на Божанов - SS).

Свидетелката сервира „ на тепсия “ на ГДБОП още и данните по какъв начин Божанов посредством врътката с ЕГН през 1999 година е скрил някогашните си криминалистични регистрации, както и е прикрил обстоятелството, че е влизал като задържан в Бобов дол и в Софийския затвор.

В справката се загатват и добилите към този момент публиност сведения от арбитър Владислава Цариградска (която по същото време търси помощ от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет – безрезултатно, б.р. на Клуб Z), как Божанов я е заплашвал, съпроводено с мощна „ кафява “ акция против нея в така наречен медии „ Пик “ и Блиц “.

В елементи се разказва по какъв начин бандата е набелязвала недвижими парцели - най-много с огромни площи, в идеалния център на София, на хора без наследници и така нататък

„ Във връзка с гореизложеното може да се направи обосновано съмнение, че е налице проведена незаконна група за набиране на имотни облаги от страна на Мартин Ангелов Божанов, юрист Велимир Атанасов… и други неустановени към сегашния миг участници по отношение на престъпения по член 209 и други от НК…

… Установи се, че те (участниците в незаконния сговор) одобряват оферти и дават обещание да упражнят въздействие при взимане на решение от страна на длъжностни лица, работещи в правосъдната система “, заключават още антимафиотите.

Посочени са и окнкретни членове от Наказателен кодекс, като единият е 321 – за проведена незаконна група.

Цялата информация на ГДБОП приказва, че е работено интензивно. Тя е с размер от 28 страници, в които се изреждат телефонни номера, открити са диалози и трафични данни, дялови участия, лица, които са свързани с Божанов или серийно „ подават сигнали “ против неговите врагове и мишени…

Дали целият действен труд, несъмнено положен от ченгетата, по тази история (така и не) стигна до съд – може всеки да реши.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР