Вашият сутрешен тост, халба в кръчмата и любимите бисквити могат

...
Вашият сутрешен тост, халба в кръчмата и любимите бисквити могат
Коментари Харесай

Британците предупредиха, че цената на хляба, бирата и бисквитите може да се повиши, което ще доведе до още по-голяма мизерия за купувачите

Вашият утринен тост, халба в кръчмата и обичаните бисквити могат да ви костват повече, защото специалисти предизвестяват, че влажната зима в Обединеното кралство може да докара до доста понижаване на добивите от култури в Обединеното кралство.

Отделът за енергийно и климатично разузнаване (ECIU) проучва прогнозите за посевните площи от Съвета за развиване на земеделието и градинарството (AHBD) и държавните данни за добивите. откри, че може да има 17,5% спад в производството на основни култури като пшеница, ечемик, овес и маслодайна рапица, което е към четири милиона тона по-малко спрямо предходната година.

Спадът може да е повече от пет милиона – или 21,2% – в съпоставяне със междинното произвеждане за годините от 2015 до 2023 година, сочи още анализът. Това идва, защото извънредно влажната есен докара до по-ниски равнища на засаждане, до момента в който безмилостните стихии и наводнения през зимата доведоха до още повече загуби за английските фермери.

Том Ланкастъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР