От днес средното увеличение на цената на ел. енергията за

...
От днес средното увеличение на цената на ел. енергията за
Коментари Харесай

Току що обявиха: Ето с колко ще се вдигне токът

От през днешния ден междинното нарастване на цената на ел. силата за потребителите на контролирания пазар ще бъде 2,03 %. Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране доцент Иван Иванов по време на брифинг, съобщи aгенция „ Фокус “. 

Той посочи, че за ЧЕЗ цената на електрическата сила ще се увеличи с 1,75 %, за EVN с 1,82 % и за „ Енерго-про “ с 2,78 %. „ На свое съвещание КЕВР одобри решение за цената на електрическата сила и на топлинната сила за новия ценови интервал, който стартира от 1 юли 2018 година и приключва на 30 юни 2019 година

Средната цена на топлинната сила скача със 7.33%,  за топлофикация - 7.46%, за ЕВН Топлофикация Пловдив - 0.94%, за Енерджи Варна - 4.89%.

Самите решения на Комисията ще бъдат оповестени в границите на идващите няколко часа, само че сигурно в границите на днешния ден “, сподели доцент Иванов.

Междувременно пред постройката на КЕВР тече митинг против решенията на енергийния регулатор. Представители от Изпълнителното бюро на Софийската градска организация на БСП-София  и поданици на столицатанегодуват пред постройката на Комисията за енергийно и водно контролиране в София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР