От днес се оправя времето. Винаги е имало едно малко

...
От днес се оправя времето. Винаги е имало едно малко
Коментари Харесай

Георги Рачев: Времето се оправя, до 15 септември на Черноморието ще е идеално

„ От през днешния ден се оправя времето. Винаги е имало едно малко връщане обратно и студено време, само че преваляванията са позитивни за бизнеса “, сподели в предаването „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Антициклонът „ Оленка “ и циклонът над Гърция ще основат рискова синоптична конюнктура, изключително над южната ни съседка. Очаква се в идващите 48 часа преваляванията да създадат по 300 литра на квадратен метър. На места в Северна Гърция има наводнения “, добави той.

„ През нощта е валяло и ще има вятър, само че лятото не си е отишло. В Западна Европа се чакат типично летни температури. На Балканите е безусловно топло. Маслините в Южна Испания починаха поради горещото време “, уточни проф. Рачев.

София

„ Вчера си беше студено. Можем да си го кажем. Температурите от 30 градуса паднаха от 16 градуса. Днес се затопля. От сряда до неделя оптималните температури ще бъдат 24-25 градуса “, добави климатологът.

Пловдив

„ В Пловдив ситуацията ще е същото, единствено че с 3-4 градуса по-висока температура. Днес оптималните температури ще бъдат 22 градуса, в сряда – 26 градуса, а от четвъртък до неделя – 28-29 градуса “.

Плевен

„ Лятото си е тук. Максималните температури са до 30 градуса. Септември месец е съвършен за отмора, а и за агробизнеса. В Плевен вятърът е слаб. Днес и на следващия ден ще има малко повече облачета, само че след това нещата се връщат към типичното хубаво време. Няма да има проблем и с 15 септември “.

Черноморието

„ В Слънчев бряг времето е хубаво. До 15-17 септември времето ще е идеално. Това е прелестно време – спиш умерено, заран си пиеш кафето, към 10 часа като Аполон се появяваш на плажа, който е единствено за теб “.

„ В Златни пясъци температурата в петък, събота и неделя ще е 26 градуса. Малко по-хладно ще е сутринта, само че в реда на нещата. Не се обрисуват нови превалявания най-малко до 15 септември “, разяснява проф. Георги Рачев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР