От днес Румъния премахва всички Covid ограничения. Отпада изискването на

...
От днес Румъния премахва всички Covid ограничения. Отпада изискването на
Коментари Харесай

Румъния премахва всички Covid мерки, включително и маските

От през днешния ден Румъния отстранява всички Covid ограничавания. Отпада условието на зелен документ за достъп до институциите и задължението за носене на защитни маски както на закрито, по този начин и навън, разгласи министърът на опазването на здравето Александру Рафила.

Отпадат рестриктивните мерки в работното време на магазините, в потенциала за заведения за хранене, театри и събития. Правителството повече няма да постанова карантина на инфектираните хора, сподели здравният министър Александру Рафила, само че добави, че карантината остава целесъобразна.

Първоначално румънското здравно министерство предложи премахването на рестриктивните мерки на стадии и прикани румънците да продължат да носят маски на закрито и да заобикалят събиране на доста хора на едно място.

Отпадането на ограничаващите ограничения произтича от решението на съдружното държавно управление в Букурещ да не удължава изключителното положение на нараснала подготвеност две години след началото на пандемията.

Румъния продължава да е след България страната в Европейския съюз с най-нисък дял имунизирано население - малко под 42 %. Вследствие на инфекцията с ковид са умряли над 54 хиляди румънци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР