От днес изтеглям министрите на Има такъв народ и слагам

...
От днес изтеглям министрите на Има такъв народ и слагам
Коментари Харесай

Слави Трифонов: ИТН излиза от коалицията

" От през днешния ден издърпвам министрите на " ИТН " и поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка. "

Това разгласи водачът на " ИТН " Слави Трифонов в изключително изказване през нормалния му канал за връзка - фейсбук.

По-рано денем министрите на Има Такъв Народ демонстративно напуснаха правителстввеното съвещание в символ на противоречие с предлаганата актуализация на бюджета.

Причините, заради които тази коалиция не работи и заради която ние нямаме място в нея са две - Северна Македония и обстоятелството, че в страната към този момент няма пари”, обясни водачът на Има Такъв Народ.

„ Аз не съм тук поради властта, дори не преставам да не се усещам политик. Заради моралния избор не направих държавно управление, когато имах най-вече депутати”, сподели още той.

„ Ще стартират всевъзможни нелепости, че стопираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно декларирам, че депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта за обществените ограничения и пенсиите на хората. Но няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към разруха”, продължи Трифонов.

По думите му министър председателят Кирил Петков " е заречен на разнообразни водачи в Европа и света да направи всичко допустимо да смъкна ветото по отношение на Северна Македония ".

" Въпреки че голяма част от българските жители желаят Северна Македония да стартира договаряния, едвам когато извърши контракта сред двете страни през 2017-та година. По този метод Кирил Петков жестоко, безпардонно, нарушава подписаното съдружно съглашение. Македония е значима част от нашата история и нашата душа и никой няма право да взема решения срещу волята на българския народ. Това най-простичко се назовава национално изменничество ", повтори водачът на Има Такъв Народ добре известни свои позиции.

След което мина към недоволството си от бюджета, който щял единствено да усили инфлацията.

" В страната хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Това ме ужасява. Всеки лев е значим, изключително в случай че приказваме за парите на страната, тъй като това са нашите пари и никой няма право еднолично да опитва с тях и да прави каквото си желае. Ако ще да е приключил не Харвард, а галактическия институт. Никой не знае защо се изхарчи най-голямата сума в историята на България. 9 милиарда за 9 дни през декември 2021 година Четири милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за настоящи потребности. Вземаха се пари и се харчиха, тъй като нямаше други доходи. 1.млр и 200 милиона от държавните сдружения се взеха с цел да се купи зърно, само че зърно няма. Това единствено ще усили инфлацията и ще обезцени дребното пари на хората ", продължи Трифонов.

След което мина към директни офанзиви на към момента съдружните си сътрудници:

" Нали щяха мръсните пари да ги заловен, къде са осветленните корупционни схеми на предходното ръководство?

Къде са тези 8 милиарда обири в бюджета?

Как ви звучи желанието на Асен Василев да изтегли нов дълг, 10 милиарда, единствено за тази година? "

И продължи:

" Кой ще ги заплаща, ние или нашите деца? Аз нямам деца, само че съм угрижен за всички, тъй като се усещам виновен. За какво съм в политиката, защо съм влезнал? Освен захвърлянето на националните забавни по отношение на Северна Македония, министрите на " Продължаваме промяната " водят всички нас и към банкрут. "

Всичко било въпрос на морал, посочи Трифонов.

" Разни хора си разрешават да кажат, че съм тук поради властта. Всичко е въпрос на морал. Ако ние искахме власт, щяхме комфортно да стоим в ръководството и да се употребяваме с всички екстри на властта. Би следвало да ми е супер и да се преценявам с Кирил Петков и Асен Василев. Аз не съм тук поради тази власт. Продължавам да не се усещам политик. Аз съм тук, с цел да се свърши работа и поради морала. Заради морала не направих държавно управление, тъй като имах най-вече депутати. Много хора ми се довериха и това е огромна отговорност. Доброволно излизам от ръководството - в случай че задачата беше облаги щях да заставам ухилен и ояден в тази коалиция. Само че поради Политическа партия не съм подобен. "



Изявлението на Трифонов завари изцяло неподготвени съдружните му сътрудници. Само часове преди този момент ръководителите на другите парламентарни групи в ръководството - Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, разясниха, че има напрегнати, само че работещи връзки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР