От днес до неделя столичния булевард Витоша“ ще бъде изпълнен

...
От днес до неделя столичния булевард Витоша“ ще бъде изпълнен
Коментари Харесай

Днес в София се открива шестото по ред и рекордно голямо издание на Алея на книгата“

От през днешния ден до неделя столичния бул. „ Витоша “ ще бъде изпълнен с книги. Този следобяд там се открива следващото издание на „ Алея на книгата “. То ще е най-голямото до в този момент, дават обещание уредниците от Асоциация „ Българска книга “.

Това е шестото по ред и рекордно огромно издание на „ Алея на книгата “. Официалният старт ще бъде даден в 17.00 часа през днешния ден в литературния ъгъл до паметника на Алеко Константинов на бул. „ Витоша “ и със специфичното присъединяване на джаз групировка „ София “. Шатрите на издателите обаче към този момент са подредени и през целия ден ще работят.

Книжното ревю навън към този момент беше в Пловдив и Варна. Сага в столицата белите шатри чакат читателите на пешеходната част на булеварда сред пресечката с „ Патриарх Евтимий “ до ул. „ Узунджовска “. Алеята ще продължи до неделя в това число, с работно от 10.00 часа до 20.00 часа, споделя Валентина Божичкова, изпълнителен шеф на асоциация „ Българска книга “.

Като посетители в културната стратегия тази година са поканени Георги Господинов, Димитър Тонин, Палми Ранчев, Светлозар Жеков. Тази вечер в литературния ъгъл ще бъде показан романа „ Опасна същина “ от Татяна Костова. Криминалето е написано напълно в класическите обичаи на Агата Кристи, а действието се развива в наши дни. Час по-късно в една от книжарниците на бул. „ Витоша “ ще бъде показан сборника с разкази „ Невидим живот “ от Мехмед Атипов. Той е млад създател, на 27 години и това дебют за него.

Още можете да разбере от репортажа на Светослава Кузманова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР