От днес до 12 май започва специализирана полицейска операция за

...
От днес до 12 май започва специализирана полицейска операция за
Коментари Харесай

Проверки на КАТ за колани

От през днешния ден до 12 май стартира профилирана полицейска интервенция за потреблението на предпазни системи от водачите на моторни транспортни средства и техните спътници. Специално внимание ще се обръща на вярното транспортиране на деца. Друг акцент в интервенцията ще бъде вярното слагане на регистрационния номер от мотоциклетистите. От пътна полиция прецизират, че съгласно условията на Наредба № I-45 от 24.03.2000 година, регистрационните табели на мотоциклетите се слагат единствено откъм гърба, само че тъй че да има обезпечена видимост, както и осветеност през нощните часове. Освен това при закрепването не би трябвало да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и знаците на номера (чл. 10, алинея 5 от Наредба № I-45 от 24.03.2000 г.).

Припомняме, че сходни интервенции бяха извършена във времето от 11 до 17 март и от 17 до 24 април. По време на първата, която бе проведена по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL, бяха тествани 28 869 моторни транспортни средства и установени общо 3402 нарушавания. От тях 2591 бяха осъществени от водачи. В 444 от случаите бе открито непоставяне на защитен колан от пасажер на предната седалка, а в други 367 – на задната седалка. Констатирани бяха още 45 случая на погрешно транспортиране на деца. Проверените по време на интервенцията мотоциклетисти бяха 316, в 81 случая водачите не бяха сложили наложителните каски.

В рамките на втората интервенция, извършена в седмицата 17-24 април, бяха тествани 49 363 моторни транспортни средства. За неизползване на предпазни системи – колани и детски столчета в колите, бяха установени 1766 нарушавания. При мотоциклетистите бяха установени 122 нарушавания, в 57 от случаите не са били употребявани защитни каски, в 6 – погрешно слагане на регистрационни номера и 49 са били случаите, в които мотоциклетите не са имали регистрационни номера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР