От днес, 12.12.22 г., започва предоставянето на финансовата помощ за

...
От днес, 12.12.22 г., започва предоставянето на финансовата помощ за
Коментари Харесай

БЧК предоставя финансова помощ за най-пострадалите домакинства от наводненията в община Карлово

От през днешния ден, 12.12.22 година, стартира даването на финансовата помощ за най-пострадалите семейства в наводнените през месец септември села на територията на община Карлово, оповестяват от Българския червен кръст.

Средствата могат да бъдат получени в пощенските клоновете на " Български пощи “ АД, които в границите на съглашение подписано с БЧК безплатно дават услугата по превода на финансовите средства. Заявленията за финансово подкрепяне се подават в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово от притежателите на засегнатите парцели. 390 семейства /1179 човека/ в селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово, ще получат безусловна финансова поддръжка в размер на 940 лева за покриване на най-належащи разноски, включително закупуване на нова битова техника, мебели и строителни материали.

Средствата, на обща стойност 581 000 лева, са показани след искане, което БЧК насочи към Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за неотложно подкрепяне при бедствия, заради огромния мащаб на вредите в община Карлово.

Българският Червен кръст ще подкрепи общо 5000 души, потърпевши от наводненията в община Карлово преди настъпване на зимните месеци с хигиенични пакети с препарати за разчистване и стерилизация на наводнените къщи. Продължава и оказването на психосоциална поддръжка на потърпевшите от поданици на карловските села. Ще бъдат отпечатани и осведомителни материали, планувани са и визити на екипи на БЧК в образователни заведения на територията на община Карлово, за образование за подготвеност и реакция при бедствия, повреди и рецесии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР