От Булгаргаз обясниха, че предложението им за драстично понижаване цената

...
От Булгаргаз обясниха, че предложението им за драстично понижаване цената
Коментари Харесай

Газът може да поевтинее с над 30% frognews.bg

От " Булгаргаз " обясниха, че предлагането им за фрапантно намаление цената на синьото гориво през идния месец се дължи най-вече на стартирането в употреба на интерконектора с Гърция, по който страната ни ще получава евтини азерски доставки.

 

" Благодаря на КЕВР за напъните и на служебното държавно управление сполучливо да започва интерконектора на 1 октомври. Видно е и от цената, която заявяваме и тя да бъде на равнищата към 240 лева ", съобщи Деница Златева - изпълнителен шеф на " Булгаргаз ".

 

Председателят на КЕВР Иван Иванов предвижда, че ще се реализира трайно ниска цена на микса за по-дълъг интервал посредством доставки от Азербайджан, борсата и полутечен газ.

 

" Не мога да не изразя задоволството си, че през месец октомври се пречупи наклонността на непрестанно повишение на цените и да отбележа - 250 лева на мегаватчас беше прагът, който българската промишленост и бизнес като цяло оповестиха, че над тази цена биха желали да получават обезщетения. Поне за природния газ за октомври се надявам цената да се удържи под 250 лева и се надявам това да продължи и през идващите месеци ", разяснява шефът на КЕВР.

 

Деница Златева изясни, че тази цел " Булгаргаз " е оповестил четири търга за полутечен газ и един за тръбен, към който има засилен интерес.

 

" Самият факт, че имаме компании от целия набор - Америка, Европа, Близкия Изток, Китай, демонстрира, че това е и верният метод. Надявам се посредством тези открити, транспарантни, конкурентни процедури да реализираме и добра цена за месец ноември. Нямаме терзания, че няма да бъде обезпечено нужното количество природен газ. Това, което целим - да бъде на конкурентна цена ", съобщи Златева.

 

Окончателното решение с какъв брой тъкмо ще поевтинее газът ще бъде взето от КЕВР на 1 октомври на закрито съвещание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР