От БСП - София искат да се се свали украинското

...
От БСП - София искат да се се свали украинското
Коментари Харесай

От БСП - София искат да се се свали украинското знаме от фасадата на Столична община

От Българска социалистическа партия - София желаят да се се смъкна украинското знаме от постройката на Столична община , оповестиха от столичната организация на левицата.

Според социалистите Столична община основава рисков казус за правовия ред в страната с решението да издигне знамето на Украйна на фасадата на Столична община. Общината демонстративно подценява правилото на върховенството на закона, който е в основата на правовата страна. Това се споделя в искане на съветниците от " Българска социалистическа партия - България " до ръководителя на Столичния общински съвет.
 Българска социалистическа партия - София апелира решението за издигане на украинското знаме пред Столична община
Българска социалистическа партия - София апелира решението за издигане на украинското знаме пред Столична община

Оспорват също пространства в София да се споделят " Героите на Украйна " и " Борис Немцов "

Социалистите упорстват неотложно да се приключи незаконосъобразното осъществяване на Решение 258/21.04.2022г. на СОС, като се смъкна украинското знаме от постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура до влизане в действие на цитираното решение.

" В случай, че не прекратите това незаконосъобразно деяние, ще сезираме съответните способени органи за осъществяване на контрол за правда в страната ", пишат социалистите в Столична община.
 Украинското знаме паралелно до българското на фасадата на столична община Обновена
Украинското знаме паралелно до българското на фасадата на столична община

Решението бе признато с 36 гласа " за " и 14 " срещу "

Те напомнят, че на съвещанието от 21 април 2022 година с решение №258, беше доказано върнатото за ново разискване от Областния шеф на област София решение № 212 от 07 април 2022г. за издигане на знамето на Република Украйна на административната постройка на Столична община на ул. " Московска " № 33, признато на съвещание, извършено на 7 април 2022. Потвърденото решение беше оповестено на 21 април 2022г. Два дни по-късно знамето към този момент се вееше на постройката на Столична община, пишат социалистите.

" Ноторно знае се, че могат да се извършват единствено постоянните административни актове, в случай че органът, издал акта, не е планувал предварителното му осъществяване. Решение 258/21.04.2022г. не предстои по закон на авансово осъществяване и следва да влезе в действие след приключване на законово открития период за обжалване ", аргументират се общинските съветници от левицата.

Според тях о бщинските съветници погазват законите на страната под диктата на едно или друго безпринципно болшинство, конюнктурно образувано на " Московска " 33 .
 Областният шеф на София върна преименуването на улици към Руското посолство
Областният шеф на София върна преименуването на улици към Руското посолство

Не е утвърдено и решението на СОС украинският байрак да се вее на фасадата му

Иронично пишат, че надали сътрудниците им от СОС се нуждаят от този къс учебен курс по основи на административното право, което в действителност дефинира казуса като институционална проява на мощ над правата на жителите и институциите в страната.

" Ние, съветниците от " Българска социалистическа партия за България ", предупреждавахме по време на двата дебата по приемане на решението, че сходни дейности на орган на локално самоуправление са освен неприемливи, те са рискови за обществения мир и с непредвидими публични последствия ", акцентират социалистите в СОС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР