„От БСП няма да подкрепим това решение, не защото сме

...
„От БСП няма да подкрепим това решение, не защото сме
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Не е тайна, че голяма част от продуктите на „Лукойл Нефтохим” отиват за Украйна

„ От Българска социалистическа партия няма да подкрепим това решение, не тъй като сме срещу да се връщат активи, които принадлежат на страната и на българския народ, когато е дадена една концесия от десницата и от ГЕРБ по един непрогледен метод, само че тук липсва разбор. И неналичието на този разбор ни кара да бъдем извънредно деликатни какви ще бъдат следствията за българската страна, за българската стопанска система и за българския консуматор.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Драгомир Стойнев по време на парламентарния спор за преустановяване на концесията на нефтеното пристанище „ Росенец”.

Той изясни съображенията на социалистите: „ Безспорно е, че ще стартира дело против страната и е забавно кой ще я пази, откакто настоящето ръководство желае да унищожи дирекцията, която до момента печели безусловно всички каузи, които са против България и е икономисала почти 5 милиарда лева на българския поданик.”

„ Второто, което не е ясно е какъв ще бъде резултатът върху българския консуматор - дали възможната липса на нефт няма да докара до увеличение на цените за крайния консуматор и по какъв метод страната ще компенсира тези цени”, уточни Стойнев.

Депутатът от Българска социалистическа партия изрази и терзания по отношение на резултата върху българската стопанска система, в случай че „ Лукойл” реши да спре вноса на недопечен нефт към рафинерията.

„ Откъде ще внасяме недопечен нефт? Казахстанският недопечен нефт, който минава през Грузия, е към този момент напълно зает. Ако би трябвало да чакаме сред 10 и 11 дни танкерите да минават през Босфора, това ми се вижда като много хазартно деяние. ГЕРБ унищожи един добър план като Бургас-Александруполис, който, в случай че в този момент съществуваше, можехме да кажем, че имаме построена нужната инфраструктура и „ Лукойл Нефтохим” умерено може да работи. Само че ГЕРБ стопираха този план и в този момент сме в безизходица”, разяснява социалистът.

„ Не е загадка, че огромна част от продуктите на „ Лукойл Нефтохим” отиват за Украйна. От Българска социалистическа партия започваме да се объркваме, тъй като ръководещите сякаш желаят да оказват помощ на Украйна, а в този момент вършат тъкмо обратното”, добави той.

„ Крайно време е, когато се взимат такива значими стратегически решения за страната, да имаме разбор. Ние чакахме този разбор, да го прочетен, да го осмислим, да зададем нужните въпроси и едно сходно решение можеше да получи нашата поддръжка. Липсата на сходен разбор обаче ни кара да мислим, че това е следващото безредно деяние, което ръководещите вършат и което не е оправдано за българската икономика”, заключи Драгомир Стойнев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР