От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод

...
От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод
Коментари Харесай

Трагедия! Български боксьор издъхна на ринга от раните си

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо във връзка трагичната кончина на младия български боксьор Исус Величков, който умря от раните си след присъединяване в галавечер в албанския град Шкодра.

За Величков това е бил шести мач в категория " перо ".

Публикуваме писмото без редакторска интервенция:

" До всички заинтригувани страни,
Уважаеми господа,

На 21.09.2019 в град Шкодра, Албания, на боксово събитие с промотер GG New York Boxing Promotions и мачмейкър Shkumbin Sekiraqa, българският лизензент Исус Розев Величков припада в 4-тия рунд на боксовия мач. Лекарският екип на място съумява да върне в схващане българския играч, като неотложно по-късно с медицински екип на спешна помощ бива отведен в локалната болница, където за голямо страдание за българският спорт, малко след постъпването му в болничното заведение, той почива.
Българският професионален боксов съюз е спазил всички интернационалните стандарти по повод приемането на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а точно - прекосяването на съответни медицински прегледи, доказващи положителното му здравословно положение. В това число Съюзът е издал всички нужни оторизационни документи на състезателя още веднъж в сходство с интернационалните стандарти за присъединяване на И. Величков в съответното събитие. Българският професионален боксов съюз чака да получи видео материал от събитието, контракт за присъединяване на състезятеля със съответния локален промотър, както и резултат от правосъдната аутопсия в Р. Албания, с цел да може да даде следващо мнение по отношение на станалото.
Българският професионален боксов съюз изрича сърдечните си съболезнования на роднините и околните на умрелия играч, като е изцяло съпричастен към страданията на фамилията на И. Величков. Въпреки негативната статистика, той сподели качества на доста добър професионален боксьор.

22.09.2019 Евгения Петрова
година София
Генерален секретар БПБС "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР