От авиокомпания Wizz Air излязоха с официално изявление по повод

...
От авиокомпания Wizz Air излязоха с официално изявление по повод
Коментари Харесай

Официално становище на Wizz Air по повод случаите с дублирани резервации за полетите София – Лондон

От самолетна компания Wizz Air излязоха с публично изказване във връзка зачестилите в последните дни случаи, при които техни пасажери са принудени да останат на летище „ София " поради претъпкани самолети.

Ето какво гласи то:

От началото на тази седмица полетите на Wizz Air от София до Лондон Лутън записват извънредно невисок % на неявили се пасажери. Това докара до няколко случая на повтаряне на местата, които при следваща резервация на пасажерите за нов полет започнаха да се натрупват, засягайки от ден на ден полети и пасажери. Wizz Air работи интензивно, с цел да откри решение на казуса и да спре лавинообразния резултат. За да позволи случая, Wizz Air ще пусне спомагателен полет София - Лондон Лутън със собствен авариен аероплан, основан в Будапеща. Очаква се полетът да тръгне от Летище София довечера в 21:30 ч. локално време. Засегнатите пасажери са осведомени от представителите на самолетната компания за всички значими детайлности.

В сходство с интернационално откритите стандарти в авиосектора и използваното законодателство за отбрана на потребителите, Wizz Air разрешава известно надвишаване на броя резервирани места (overbooking) на най-популярните направления, с цел да даде опция на повече пасажери да пътуват и да избегне съществуването на празни места, в случай че пасажер не се появи. Случаи, в които всички пасажери се появяват за своя полет, са казус и при сходна обстановка доброволци измежду пасажерите получават спомагателни изгоди против единодушието си да пътуват по-късно, или пасажерите, които са се чекирали последни, се записват за идващ полет и се компенсират според законодателството за правата на пасажерите. При сходни случаи локален представител на самолетната компания дава на засегнатите пасажери информация за техните права (също и в писмена форма), както и за опциите за запазване на място за тях на различен полет. Правилата за отплата са избрани в Регламент 261/2004 на Европейски Съюз, който Wizz Air постоянно съблюдава прецизно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР