От април минималната работна заплата в Гърция ще се увеличи

...
От април минималната работна заплата в Гърция ще се увеличи
Коментари Харесай

Гърция увеличава минималната работна заплата на 780 евро

От април минималната работна заплата в Гърция ще се усили до 780 евро. Ще бъдат вдигнати още компенсациите за безработица и майчинските помощи.

За трети път, откогато взе властта през 2019 година, държавното управление на консерваторите усилва минималната работна заплата, която от месец април става 780 евро. Увеличава се и месечната сума за още 19 обществени компенсации, измежду които за безработни и майчинство, подчертава в коментар министърът на труда Костас Хадзидакис.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че нарастването на минималната работна заплата не е задоволително, само че предлага финансово облекчение при високата инфлация.

" Правителството има желание да усили заплащането както в обществения, по този начин и в частния бранш ", съобщи министър председателят, което съгласно опозицията е празно заричане на ръководещите в дните преди парламентарните избори.

Синдикатите приветстваха нарастването, само че считат,че единствената вярна формула е минималната работна заплата да е 60% от междинната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР