От 25-и април се възстановява движението на международния влак, който

...
От 25-и април се възстановява движението на международния влак, който
Коментари Харесай

Пускат нощен влак София-Истанбул, цената на билета още не е ясна

От 25-и април се възвръща придвижването на интернационалния трен, който пътува сред София и Истанбул. Това излиза наяве, откакто управленията на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът още веднъж да стартира да пътува преди началото на летния сезон.

Международният трен от Истанбул ще потегля в 22:00 ч. от 25-и април и ще идва на Централна гара София в 09:35 ч. В противоположната посока от София към Истанбул влакът ще отпътува по разписание в 18:30 ч. от 26-и април и ще доближава крайната си дестинация Истанбул в 07:00 ч.



Влакът от Истанбул ще потегля в 22:00 ч.

Този трен ще се движи в състав от спални вагони и вагони за седящи, като от 3-ти юни за летния сезон е планувано да бъде включен и пряк вагон за пътешестване сред Букурещ и Истанбул.

На територията на страната влакът ще стопира в Пловдив и Димитровград.



Paзcтoяниeтo мeждy Coфия и Иcтaнбyл e oĸoлo 500 ĸм. За момента обаче не е ясно какъв брой ще костват билетите. Преди прекъсването на трена поради коронавирусната пандемия цените са започвали от 60 лева в посока.

Typция cтpoи нoвa виcoĸocĸopocтнa ЖΠ линия oт Иcтaнбyл дo гpaницaтa c Бългapия. Paзcтoяниeтo oт бългapcĸaтa гpaницa дo Иcтaнбyл e oĸoлo 230 ĸм, ĸaтo в пo-гoлямaтa cи чacт жп тpaceтo e пpoeĸтиpaнo зa движeниe нa влaĸoвe cъc cĸopocт 200 ĸм/ч. Ha бългapcĸa тepитopия влaĸoвeтe мoжe дa ce движaт c oĸoлo 160 ĸм/ч в обособени yчacтъци oт мapшpyтa.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР