От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде

...
От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Румен Радев ще бъде на посещение в Израел по повод отбелязването на 75-ата годишнина от Холокоста

От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Държавата Израел. Визитата на българския държавен глава е по покана на израелския му сътрудник президента Реувен Ривлин по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие се чака да вземат участие над 40 държавни и държавни ръководители от целия свят.

На 21 януари Румен Радев ще организира среща със своя сътрудник Реувен Ривлин в президентския замък в Ерусалим. Държавният глава ще беседва в Кнесета и с ръководителя Юли-Йоел Еделщайн.

По-късно денем българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с членове на института „ Яд Вашем “.

На 22 януари Румен Радев ще посети Центъра за мир и нововъведения “Перес “, както и компанията за самостоятелни коли Mobilеye.

На 23 януари българският президент ще съставлява страната ни на Петия интернационален конгрес за Холокоста в мемориала „ Яд Вашем “. Официалното събитие, което отбелязва 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста е под патронажа на израелския президент Реувен Ривлин. По-късно в Тел Авив Румен Радев ще участва на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „ Следващото потомство “ на българския режисьор Димитър Гочев. След края на кино лентата президентът ще се срещне с представители на българската общественост.

В рамките на визитата си президентът Радев ще организира двустранни срещи със свои сътрудници.

По време на визитата си в Израел българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР