От 2027 г. всяка батерия за електрически автомобили трябва да

...
От 2027 г. всяка батерия за електрически автомобили трябва да
Коментари Харесай

ЕС въвежда задължителни паспорти за батериите на електрическите коли

От 2027 година всяка батерия за електрически коли би трябвало да има паспорт, упорства Европейски Съюз. В Германия документът за настоящото положение на системата за предпазване на сила би трябвало да се приложи още през 2026 година

Най-важният съставен елемент на електрическата кола е задвижващата батерия. Затова към този момент би трябвало да има и батериен паспорт, считат от Брюксел. Това е онлайн документ, който удостоверява моментното положение на батерията на колата. Европейската комисия приканва за подобен наложителен пропуск за акумулатори от 2027 година

Причината за въвежданетона паспорта е, че от ден на ден и повече електрически коли навлизат на пазара на използвани возила. Потенциалните купувачи се питат какъв брой добра е батерията.

Германското министерство на стопанската система и отбраната на климата към този момент показа така наречен Battery Passport. Нарича се още State of Health, т.е. това е поредност от информация за батерията в електрическите транспортни средства. По този метод потребителите незабавно ще видят какви акумулатори са конфигурирани, по какъв начин са създадени и какъв брой устойчиви са. По-конкретно, това включва отпечатъка на парниковите газове, установяване на положението на батерията (особено значимо за купувачите на използвани електромобили) и друга информация (напр. за възобновяване и ремонт).

Паспортът на батерията ще бъде наложителен за всички нови акумулатори за транспортни средства, стационарни системи за предпазване на електрическа енергия и по-големи индустриални акумулатори.

В момента батерията съставлява към 40% от добавената стойност в електрическите коли.

Капацитетът на всяка батерия в електрическити коли в Европа би трябвало да бъде забележим в единна база данни, без значение в коя страна са създадени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР