От 2017 до 2021 г. БСП е загубила 62% от

...
От 2017 до 2021 г. БСП е загубила 62% от
Коментари Харесай

Паскалев: БСП е загубила 62% от избирателите си от 2017 г. насам

" От 2017 до 2021 година Българска социалистическа партия е изгубила 62% от гласоподавателите си. Партия в съпротива, която можеше да натрупа престиж с рецензии към ръководещата, съумя да загуби по-голяма част от електоралната си поддръжка, в сравнение с ГЕРБ, която загуби 42%. "

Това разяснява Костадин Паскалев от Българска социалистическа партия и добави, че в този момент е най-добре независимо ръководителят на левицата Корнелия Нинова да се отдръпна.

„ След измененията в устава на партията и внасянето на условието да се прави избор от цялата партия, не бяха планувани текстове, които да разрешават на Националния съвет, който организира политиката на партията сред конгресите, да подхваща корективни дейности към ръководителя, когато той позволява неточности, тъй че Корнеляи Нонова стана началник на " Българска социалистическа партия ООД ". В един интервал стартира да позволява груби политически неточности. Най-грубата е, че се занимавахме със свадите в Българска социалистическа партия обществено “, сподели Паскалев.

Според него е допустимо да се стигне до още по-голям отлив на електорат: „ Личното ми очакване е, че в случай че продължим с сходни ходове, Българска социалистическа партия ще падне под 10 %, а може би ще изчезне от политическото пространство. С този ръководител Българска социалистическа партия няма късмет. Корнелия Нинова независимо да се отдръпна от партията и да се избере от Националния съвет да краткотрайно управление, което да приготви конгрес и последващи избори, в които ще взе участие Българска социалистическа партия. “

Паскалев разяснява и новината, че Слави Трифонов отдръпва кандидатурата на Николай Василев за министър-председател.

Не знам дали е публично събитие, само че беше, когато предложи министър председател и кабинет незабавно след изборите, преди да се разгласят окончателните резултати, а краткотрайното класиране показваше водене на ГЕРБ-СДС. Този ход е неуместен. Хората бяха на улиците поради това, че няма съответен парламентаризъм, има еднолично властническо ръководство на Бойко Борисов и пренебрежение към институциите и в този момент имаме римейк на Слави Трифонов. Надявам се, че в този момент прави ход в противоположна посока и ще има някакъв разговор сред политическите субекти “, разяснява той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР